MobilPhase-3c -  3 fázisú hálózat- és fáziskimaradás jelző-riasztó modul

MobilPhase-3 GSM fázisfigyelő és riasztó

 

Hálózatkimaradás jelzésére, 1 vagy 3 fazisú üzemmódban

Fáziskimaradás jelzésére és riasztására is alkalmas

3 transzformátoros bemenet és egyben táplálás a modul számára

2 nagyáramú relés kimenet elektromos készülékek távkapcsolásra

Belső akkumulátoros kivitel a teljes hálózatkimaradás jelzésére

Szolgáltató-független ipari GSM modemmel

Hálózat független, tetszőleges microSIM kártyával üzemeltethető

C vagy DIN sines kivitel bot-, vagy külső mágnestalpas antennával

         A MobilPhase-3c a 230V-os kisfeszültségű hálózatokra kifejlesztett, egyaránt ipari és háztartási célú, transzformátorral izolált fáziskimaradás jelző és áramszünet riasztó modul belső akkumulátorral. Négy bemenete van a R-S-T fázisok és a nullvezető számára. Belső Li-Po akkumulátora további néhány óra hálózatmentes üzemet biztosítanak az esetleges változások átjeleztetésére. A modulnak 2 db egyáramkörös nagyáramú relés kimenete van távkapcsolási célokra. A felhasználó a készüléket számítógépről programozhatja fel az általa megszerkesztett beállításoknak megfelelően számítógép USB portján keresztül a modul tartozékát képező letöltő szoftverrel Windows XP, -7 és -8 operációs rendszerek alatt. A készülék a felhasználót az R-S-T fázis bemenetek változásairól előre megszerkesztet SMS-ben értesíti és/vagy telefonját csengeti. SMS-sel, és ingyenes ráhívással a programozott telefonszámokról a kimeneteket távirányíthatja.

         A MobilPhase-3c fáziskimaradás jelző és áramszünet riasztó modul 8db telefonszám programozható. A kimenetek ki- és bekapcsolását végző SMS parancsok formátumát is a felhasználó határozza meg. A kimenetek típusa monostabil (bekapcsoltatás előre felprogramozott időre) vagy bistabil (bekapcsolást és kikapcsolást külön parancsra teszi) lehet. A relék SMS-sel és ráhívással is indíthatók. Minden telefonszámhoz megadható, hogy fázis kimaradás riasztás esetén melyik előre felprogramozott telefonszámrara jelezzen SMS-sel, telefonhívással, vagy akár mindkettővel. A modul elején három nyomógobbal a fázis kimaradások jelzései tesztelhetők. Ezek megnyomásakor a modul riasztási üzenetek és/vagy hívások generál. Az előlapon alul 3 piros LED jelzi a fázisok állapotát, felül 2 kék LED a két relés kimenet állapotát, jobbról 2 szines LED a modul működéséről ad információt. A MobilPhase-3c modulhoz kétféle antenna rendelhető: egy kisebb kétnormás bot antenna, vagy az előzőnél jobb térerőt biztosító külső mágnestalpas antenna kb. 1m hosszú RG-174-es koaxon, SMA csatlakozóval. Az utóbbi megoldás erősen javasolt ha a modult zárt fémszekrénybe tervezik elhelyezni.

       A MobilPhase-3c fáziskimaradás jelző és áramszünet riasztó modul hálózat- és szolgáltató független ipari GSM modulal, bármely mobil szolgáltató előfizetéses vagy feltöltős microSIM kártyájával működik. A SIM hívószám kijelzése kötelezően engedélyezett kell legyen, valamint PIN kód nélkül, hangpostáról és hívás átirányítástól letiltott, hanghívásra és SMS forgalomra alkalmas microSIM kártya legyen. A kártyát a modul kikapcsolt és kinyitott állapotában, annak felső paneljén található microSIM foglalatba kell a két képen látható módon és abba a pozícióban behelyezni.

GSm fázis és áramkimaradás jelző mobil fáziskimaradás jelző és riasztó

       A MobilPhase-3c fázisriasztó modul fedlapja alatti panelen a készülék státusának és esetleges hibajelzések kijelzésére szines LED diódák szolgálnak, ezek közül a középső Hbit jelzéső LED 3 színben alábbi funkciókkal, üzenetekkel rendelkezik, a felső SMS jelzésű sárga LED-en az SMS küldése és a rácsengetés figyelhető meg.  A modul alsó panelének front részén található a hálózati csatlakoztatásra előkészített sorkapocs az R-S-T fázisok és a nullvezető csatlakoztatására. Az alsó panel hátsó oldalán nagyáramú relé kimenetek NO-NC-COM kiosztású sorkapcsai találhatók, melyek terhelhetősége 230V-on max. 8A, így ez a két relés kimenetel kisebb hálózati fogyasztókat és más berendezéseket közvetlenül lehet távkapcsoltatni.
GSM fázishiba jelző és riasztó mobil áramszünet jelző és riasztó

GSM fázishiba riasztó modul

     A MobilPhase-3c áramkimaradás jelző modul felső panelén található a microSIM foglalat, a modul számítógépes programozására alkalmas USB csatlakozó, a belső lythium akkumulátor piros színű jumpere és a három fázis-teszt nyomógomb. A modul a hálózat RST fázisára olvadó biztosítékokon keresztül 3 db törpefeszültségű és kisteljesítményű biztonsági transzformátorral csatlakozik, így galvanikusan leválasztják a modul többi részét a hálózatról.

     A MobilPhase-3 modul felprogramozható a szoftvere segítségével számítógépről USB portján keresztül. A belső Li-Po akkumulátorral megtáplált készüléket csatlakoztatva az USB portra, először elepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows-XP, Windows-7 vagyWindows -8 operációs rendszer a modult felismerje.

     A szoftver a teljes MobilPhase családot kezeli. Eszköz csatlakoztatása gomb megnyomása után a szoftver megkeresi a portot majd felismeri a modul típusát (MobilPhase-3) és a szoftverben megjelenik a készülék képe. A hálózatra már felcsatlakozott modulon az Állapot lekérdezése nyomógombra rákattintva a bemenetek és a kimenetek állapota és a GSM modul térereje is lekérdezhető.

     A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők értelmes kitöltésével kell beállítani. A képernyő fontosabb mezői kitöltése kötelező, a telefonszámok mezőjében legalább 1 számot meg kell adni, a többi kitöltése opcionális. Az első szám kitüntetett: minden modulra érkező SMS, melyet a modul nem tud értelmezni vagy feldolgozni, pl. az egyenlegközlő SMS-e is erre a telefonszámra továbbítódik.


fázishiba riasztó szoftver

Üzembehelyezéskor először a SIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni, majd egy kézi mobiltelefonba behelyezve a programozást a fentiek szerint elvégezni.

Az újonnan vásárolt feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e az SMS küldés funkció. (Egyes feltöltőkártyák kerete csak lebeszélhető, sms küldés csak újabb összeg rátöltése után engedélyezett)

 

Ha az SMS küldés a feltöltőkártyán nem engedélyezett, akkor kisebb összeg feltöltése lehetővé teszi az SMS küldést.

 

Feltöltő kártyák esetén mindenképp szükséges a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán a hívószám kijelzést beállítani, a hívásátirányítást, a hangpostát és nemfogadott hívást jelző értesítő SMS-t letiltani vagy letiltatni.

 

Előfizetéses kártyák esetében ezeket a beállításokat a szolgáltató ügyfélszogálatánál célszerű beállíttatni.

 

Specifikációk:

Tápfeszültség: 170-250 V 1,2 vagy 3 fázis
Nyugalmi áramfelvétel: 8-10 mA / fázis
Átlagos áramfelvétel: 10 mA
Max. áramfelvétel: 15 mA
Bemeneti fesz. maximum: 250 V
Frekvenciasáv: 900/1800MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Üzemi hőmérséklet -30 és +70 C között