MobilSteam-1    Pára- és harmatpont kicsapódás jelző modul

MobilSteam olcsó harmatpont riasztó


Párakicsapódás és nedvesség megjelenésének riasztására

Zárt terekben, raktárakban, földalatti építményekben átjelzésre

Vízművek-, uszodák, víztisztítók és szennyvíztelepek számára

Mezőgazdasági építményekben, fóliaházakban nővények védelmére

Raktárakban nedvesség-érzékeny termények és áruk védelmére

Szolgáltató-független ipari GPRS GSM modem

Hálózat független, tetszőleges SIM kártyával üzemeltethető

Beépített kétnormás bot-, vagy külső mágnestalpas antennával

10-30Vdc hálózati táplálásra, vagy akkumulátoros üzemre alkalmas

      A MobilSteam-1 GSM modul a MobilSwich-1 modul egy speciális verziója kifejezetten zárt terekben párásodás jelzésére, párakicsapódás- kondenzáció és harmatpont riasztásra kialakított GSM modul. Speciális érzékelőjén a kicsapódó pára hatására SMS küldést és/vagy hanghívást indít a felhasználók felé. A felhasználó által SIM kártyára felprogramozott konfigurációval, telefonszámokkal működik. A MobilSteam-1 modul 4 mobilszámra programozható a SIM kártyára felvitt programja szerint. A GSM modul szolgáltató független, feltöltős vagy előfizetéses microSIM kártyával üzemel. A MobilSteam-1 párásodás jelző modul rögzítő füles dobozán piros-sárga-zöld fényű LED dióda látható az állapot és a térerő kijelzésre. Manuálisan állítható alacsony/magas érzékenységgel a modul karakterisztikája az alkalmazásnak megfelelően beállítható.

     Tápfeszültsége 10-30Vdc egyenfeszültség, min. 500mA terhelhetőséggel. A szonda bemenetén kicsapódó pára jelzést indít. A modul mindaddig riasztott állapotban marad, míg a szondáról lekerül (letörlik vagy megszárad, stb.) a pára. A riasztott állapotból kilépéskor szintén indít jelzést a SIM kártyán lévő telefonszáokhoz rendelt tennivalók alapján kezdi az SMS küldést és/vagy a rácsengetést a SIM-en lévő sorrendben. A 4 telefonszámot és a tennivalókat a SIM kártyán tárolja, mely kártyát üzembe helyezése előtt áttéve egy közönséges mobiltelefonba, az pár perc alatt felprogramozható.

     A MobilSteam-1 GSM modulhoz egyidőben 2 szonda is csatlakoztaható, ezzel egy időben és egy helyen pl. alacsony és magas vízszint is jeleztethető. Csak bedobozolt kivitelben készül. Egy kb. 2m hosszú koax kábelen egy 3 pólusú fehér csatlakozójú szondával és rászerelt belső-, vagy mágnestalpas külső antennával együtt kapható. Működtethető hálózatról tápegységgel, vagy egy fix 12V-os, min. 500mA terhelhetőségű fali dugasztápról is. Kihelyezett üzemben alacsony fogyasztása révén megfelelő kapacitású 12V-os vagy 24V-os akkumulátorral (és esetleg napelemmel kiegészítve) hosszú üzemidő érhető el vele.

     Külön megrendelésre más antennával, és hosszabb kábelen lévő szondábbal is szállítható.

       A MobilSteam-1 párakicsapódás riasztó modul bemenete akkor aktiválódik, ha a szondára vezetőképes vízpára jellegű nedvesség kerül. Az SMS-sel aktívvá tett modul riasztás hatására a SIM kártyán megadott tennivalók alapján megkezdi a komplex riasztást. Először az SMS-eket küldi el a kijelölt telefonszámokra a SIM kártya bejegyzései alapján. Az SMS-ek elküldése után a modul a SIM-en a bejegyzések szerinti hanghívásokat végzi el, szintén az ott felvett sorrendben. Mikor a modul körbecsengette az összes kijelölt telefonszámot, leáll. Ha a SIM-en nyugtázás bejegyzés is van, akkor a modul nem igényel nyugtázást és nyugvó állapotban marad. Nyugtázás igénylése mellett az első riasztást követően kis várakozás után ismét elkezdi körbecsengetni a hívandó telefonszámokat. A nyugtázást igénylő üzemmódban ez a ciklus mindaddig folytatódik, amíg valamely értesítendő telefonszámról nem érkezik a modulra egy nyugtázásként értékelendő telefonhívás.

olcsó párakicsapódás riasztó GSM

       A MobilSteam-1 harmatpont kicsapódás jelző modul modul előlapján kétszínű LED dióda található. Bekapcsoláskor a modulon a LED dióda pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. A villogások száma arányos a térerővel, így:

- 1 villanáss, szünet gyenge térerő, a modul időnként leszakadhat a hálózatról, érdemes azt áthelyezni
- 2 villanás, szünet gyenge térerő, a modul stabilabban, néha újraindulhat, ami kb. 30 mp üzemkiesés
- 3 villanás, szünet közepes térerő, a modul stabilan üzemképes
- 4 villanás, szünet erős térerő, a modul stabilan üzemképes
- 5 villanás, szünet maximális térerő, biztos működés

olcsó harmatpont riasztó GSM pára kicsapódás jelző riasztó GSM olcsó kondenzáció riasztó GSM

       Riasztáskor a MobilSteam-1 párásodás jelző és riasztó modulon a LED dióda az SMS küldés és a hanghívások idő-tartamára fixen sárgára vált, mindaddig míg a riasztáskor esedékes tennivalókat el nem végzi. Ha a riasztás nyugtázást igényel, a LED dióda mindaddig sárga, amig a nyugtázás be nem következik.

       Ha a MobilSteam-1 párakicsapódás riasztó modul valamilyen okból nem tud feljelentkezni a hálózatra (hibás SIM, nem levett PIN kód, rossz modul elhelyezés, térerő hiány, stb.) akkor a kétszínű LED egy idő után gyors ütemben pirosan villog. A MobilSteam-1 GSM párásodás érzékelő kétféle színben kerül forgalomba, kétnormás fix bot antennával, vagy SMS csavaros külső mágnestalpas antennával, kb. 60cm-es koaxiális kábelen. A készülék bemenete egy-egy SMS-sel aktívvá vagy passzívvá tehető. A passzív bemenetek a változások hatására nem fognak jelezni, és SMS üzenetet sem fognak küldeni. Ha a bemenet ismét aktív egy újabb SMS hatására, akkor a modul a riasztásokat ismét küldi.


olcsó harmatpont riasztó szonda
Üzembehelyezéskor először a SIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni, majd egy kézi mobiltelefonba behelyezve a programozást a fentiek szerint elvégezni.

Az újonnan vásárolt feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e az SMS küldés funkció. (Egyes feltöltőkártyák kerete csak lebeszélhető, sms küldés csak újabb összeg rátöltése után engedélyezett)

Ha az SMS küldés a feltöltőkártyán nem engedélyezett, akkor kisebb összeg feltöltése lehetővé teszi az SMS küldést.

Feltöltő kártyák esetén mindenképp szükséges a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán a hívószám kijelzést beállítani, a hívásátirányítást, a hangpostát és nemfogadott hívást jelző értesítő SMS-t letiltani vagy letiltatni.

Előfizetéses kártyák esetében ezeket a beállításokat a szolgáltató ügyfélszogálatánál célszerű beállíttatni.

olcsó páraérzékelő szonda
Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel: 24 mA
Átlagos áramfelvétel: 28 mA
Max. áramfelvétel: 180 mA
Bemenetek száma: 1 db
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, hanghívás
Modul mérete fülek nélkül: 68 x 48 x 23 mm