MobilSwitch-5c - Ipari GSM modul analóg és digit bemenettel, relékkel, Li-po akkuval

mobilswitch-5c

 

Önállóan vagy más berendezésekkel fő- és/vagy másodlagos jelzés átvitelre

Felügyelet nélküli gépekhez, gépházakhoz, szivattyú telepekre átjelző funkciókkal

Analóg jelek értékeinek átjeleztetésére, és alsó-felső limit riasztási funkciókkal, pulzus számlálással

Nagyobb ingatlanok berendezései, mezőgazdasági és ipari objektumok jelzés átvitelése

Biztonsági rendszerek számára kiegészítő jelzésként, és távműködtetésére

Hálózati feszültség kimaradások jeleztetésére

Szolgáltató független ipari GSM modullal

Tetszőleges microSIM kártyával üzemeltethető

      A MobilSwitch-5c kifejezetten ipari alkalmazásokra születet GSM távjelző és távkapcsoló az SMS-525c utód készüléke, mely 4 db kontaktusra aktiválódó digitális bemenettel, 1 db 0-15V vagy 0-30V közötti analóg bemenettel, 1 db 999.999-ig számláló bemenettel, valamint 4 db nagyáramú relés kimenettel rendelkezik. Számítógépről letölthető, és SMS segítségével is távprogramozható GSM pager, a digitális és az analóg bemenet változásokról a készülékbe az előzőleg letöltött SMS-ben értesít, illetve SMS-ben vagy hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relés kimenetek állapota változtatható. A GSM pager max. 8 telefonszámra programozható fel. Önálló GSM jelző és kapcsolóként, GSM távirányító egységként, különféle ipari alkalmazásokra, otthoni felhasználásra és kiegészítő biztonságtechnikai jelző és távműködtető eszközként használható. Tápfeszültsége 8-30V közötti egyenfeszültség, 500mA-es terhelhetőséggel. Felprogramozása ingyenes szoftverünkkel számítógépről, vagy SMS-ek segítségével történhet. Az analóg és 4 digitális bemenetek egy-egy max. 16 karakter hosszúságú névvel SMS-ben elnevezhetők, és a kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A kimenetek típusa is változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után az adott idő elteltével automatikusan kikapcsolnak) vagy bistabil (azaz a bekapcsolást és kikapcsolást is külön paranccsal kell végeztetni). A modul kimenetei ráhívással indítva max. 3 óra időtartamra bekapcsolhatók, majd a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsolnak. Az analóg bemenetekhez megadhatók alsó és felső analóg szintek, melyeket átlépve a GSM pager értesíti a felhasználót. Minden telefonszámhoz megadható, hogy analóg és digitális bemenetről indított riasztás melyik telefonszámra jelezzen. A készülék beépített Li-po akkumulátort is tartalmaz, így a tápfeszültség kimaradás (230V-os hálózat kimaradás) jeleztetésére is alkalmas.

      A MobilSwitch-5c DIN sines (vagy kalapsines) GSM távkapcsoló beállításai, a bemenetek és kimenetek SMS-ben lekérdezhetők. A modul kikapcsolás után sem felejti el a beállított értékeket, áramszünet után zavartalan működése ugyanott folytatódik. A modul tetején TESZT nyomógomb található. Megnyomásakor teszt üzenet fog elmenni az aktuális állapottal. A GSM pager panel kivitelben, szolgáltatófüggetlen ipari GSM modullal, ingyenes letöltő szoftverrel kerül forgalomba. Rendelhető talpas-mágneses, illetve bot antennával is, max. 3m-es antenna-kábel hosszúsággal.

      A DIN sines GSM távjelző vagy pager dobozolt, Li-po akkumulátort is tartalmazó kivitele MobilSwitch-5c névvel kerül forgalomba. Egyszerű panel verziója azMobilSwitch-5 név alatt, dobozos verziója MobilSwitch-5d, az akkumulátort is tartalmazó dobozos kivitele pedig MobilSwitch-5ad néven kapható. Minden Mobilswitch-5 készülék rendelhető felcsavarozható rövid bot antennával, és 60cm-es RG-174 koax kábelen lévő külső mágnestalpas antennával is. Az utóbbi verzió a fém szekrényekbe történő beszerelések esetén ajánlott.

      A MobilSwitch-5c "C" sines távkapcsoló szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős SIM kártyával működik. Mindig nagy kapacitású, belső Li-polimer akkumulátorral szerelten szállítjuk. A modul tetején TESZT nyomógomb is található. Ennek megnyomásakor egy teszt üzenet fog elmenni a konfigurációnak megfelelően, mely tartalmazza a legfontosabb paramétereket, és a bemenetek és a kimenetek állapotát egyaránt. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, így a kimenetek monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 9999 mp (kb. 3 óra) időtartamra bekapcsolhatók. A relék a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsolnak, illetve visszaállnak eredeti állapotukba.

olcsó ipari gsm távkapcsoló olcsó ipari gsm pager

       A MobilSwitch-5c DIN sines GSM távkapcsoló analóg bemeneteihez megadhatók alsó és felső analóg szintek, melyeket átlépve a GSM pager SMS és hívás útján is értesíti a felhasználót. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy analóg és digitális bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A GSM távkapcsoló tápfeszültség igénye 10-30V, a bemenetei 0V feszültség hatására, a bemenetek földre húzásával (kontaktus) kapcsolhatók. Az analóg bemenet a konfigurációtól függően 0-15V vagy 0-30V közötti feszültséget mér. A pulzus-számláló bemenet max. 999.999-ig számol, és a beállított érték elérésekor a modul riasztást indít és a számláló nullázódik. A kimenetek egy áramkörös NO-NC-COM típusú kimenetek, és terhelhetőségük max. 250Vac feszültség és max. 8A terhelőáram. A relék COM közös, valamint NO és NC pontjai is kivezetésre. kerültek. Az ipari GSM modem csavaros SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható rá RG-174-es árnyékolt kábelen mágneses talpas, és rövid bot antenna is. A készülék szabványos mini USB csatlakozón keresztül programozható, letölthető vagy felolvastatható a számítógépre a modul aktuális beállításai.

olcsó érzékelő
olcsó gsm vízszintjelző
       A készülékben a bemenetek típusát apró, cserélhető panelek határozzák meg. Külön megrendelésre az eredeti mellett 4 másik típusú bemeneti panel is szállítható. Ezek lehetnek feszültség-mentes kontaktusos bemeneti panelek, optocsatolt panelek 5-30V feszültség tartományra, állítható szintű komparátoros bemenetek kb. 5-35V közötti szintekre trimmer potméterrel beállíthatóan, vagy AC váltóáramú bemenet 5-24Vac közötti szintekre, illetve pára kicsapódásra vagy vízszint riasztásra is alkalmas panel, melyhez még 2m hosszú árnékolt kábelen lévő külön érzékelő szonda is tartozik. A bemeneti panelek a készülék feszültségmentes állapotában egyetlen mozdulattal cserélhetők. A bemenetek számozása a nyomtatott árakörön jelölésre került.   Célszerű már a megrendeleskéskor emailben a bemenetek típusait megadni, így a készülék(ek)et már a megrendelésben feltüntetet típusú bemeneti panelekkel és/vagy szondákkal fogjuk leszállítani.

      A MobilSwitch-5c GSM távvezérlő - távkapcsoló letöltő szoftvere gyors, egyszerű módot kínál a készülék felprogramozására. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az ablakban pedig megjelenik és szerkeszthetővé válik a készülékbe letöltendő összes adat. Az adatok nemcsak le, hanem a modulból egyúttal feltölthetők is.A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők értelmes kitöltésével kell beállítani. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve ráhívás hatására melyik telefonszám melyik kimenetet működtesse.

gsm távműködtető szoftver
      A MobilSwitch-5c sms alapú GSM vezérlő panel minden paramétere Sms-ből is felprogramozható. A panel minden egyes parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tartalma tükrözi a megváltoztatott paraméter, illetve a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. Programozáskor elsőként az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol az egyes felprogramozási utasításokra, és nem fog jól működni. Programozáshoz a memória térképet is mellékeljük. A MobilSwitch-5c GSM távjelző-távkapcsolóhoz 12V-os tápegység is rendelhető, az akkumulátor és az antenna pedig minden esetben a készülék tartozéka.

Specifikációk:

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Bemeneti fesz. analóg bemeneten: 0-30 Vdc
Bemeneti fesz. digitális bemeneten: 0 V (fesz. mentes)
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 30-90 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 30 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 90 mA
Maximális áramfelvétel: 290 mA

Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30...+70 C fok

Doboz hosszúság: 110 mm
Doboz szélesség: 58 mm
Dobozl magasság: 74 mm