MobilCar-8 - gépkocsi riasztó, ajtózár és ablakemelő vezérlő GSM modul

mobilcar-8 olcsó GSM gépkocsi riasztó

 

Gépkocsi helyzetmeghatározás táblagépekre, okostelefonokra

Kizárólag Android és iOS operációs rendszerű eszközökre

Autó riasztó, ajtózár és ablakemelő távvezérlés ingyenes hívással

Távkapcsolásra, távműködtetésre rádiós távirányítók helyett

Bármely gépkocsihoz, kisméretű dobozolt kivitelben, kábelekkel

Gépkocsi riasztó jelzésének továbbítására SMS-ben és hívással

Szolgáltatófüggetlen feltöltős és előfizetéses mikroSIM kártyával

      A MobilCar-8 gépkocsi központi zár-, ablak, és riasztó vezérlő GSM pager, ingyenes ráhívással nyit és zár gépjárművet, valamint ki-, és bekapcsolja a riasztót, és riasztás esetén SMS-ben és hívással értesíti a tulajdonost a riasztásról, és Android vagy iOS operációs rendszerek alatt működő okostelefonokon a Google Maps vagy egyéb térkép programok segítségével megjeleníti a gépkocsi pozícióját a GSM cellainformációk segítségével. Okostelefon hiányában hagyományos telefonokra numerikus formában küldi el a gépkocsi helyzetét koordináták formájában.

      A MobilCar-8 gépkocsi GSM pager 2 db egyáramkörös relés kimenettel, és 1 db egyszerű bemenettel rendelkezik, mely kontaktus (0V) hatására aktiválható. A felhasználó az előzőleg a SIM kártyára felprogramozott hívószámok, relé működtetési idők, és relé működtetési szekvenciák alapján egy ráhívással tudja a modult működtetni. A GSM távirányító 8 db telefonszámot ismer fel. A hívószám felismerésen alapuló GSM pager csak az előre felprogramozott telefonszámokról érkezett hívásokra kapcsol, és a SIM kártyára felvitt programnak megfelelően működteti a reléket, melyek közül praktikusan egyik a központi zárat, a másik az ablakfelhúzást vezérli. Tápfeszültség igénye 10-30V között van, mely egyaránt alkalmassá teszi személygépkocsik, tehergépkocsik, kamionok, motorkerékpárok és autóbuszok számára.

      A MobilCar-8 GSM helyzetmeghatározásra is alkalmas. GSM távirányítóként ráhíváskor a hívószám kijelzés alapján először azonosítja a hívót. Jogosult szám esetén elkezdi végrehajtani a SIM kártyán szereplő programot, azaz működteti a központi zárat, és felhúzza az ablakokat. Jogosulatlan hívószám esetén a hívás ugyan kicsörög, de a modul erre egyáltalán nem reagál.

      A telefonszámokat, a relék működtető programjait és az egyéb adatokat a panel a hátulján lévő microSIM kártyán tárolja, melyeket üzembe helyezéskor egy kézi mobiltelefonnal 2-3 perc alatt lehet felprogramozni. A GSM távirányító szolgáltató független ipari GSM modult tartalmaz, és üzemelhet előfizetéses, vagy feltöltő kártyával.

      A gépkocsiba szerelhető GSM pager rászerelt huzal antennával, beforrasztott kábelekkel, kizárólag dobozoltan MobilCar-8 névvel kerül forgalomba.

      Ráhívásra a GSM pager először azonosítja a hívót. Jogosult szám esetén a modul a hívást bontja “kinyomja” és végrehajtja az előzőleg a SIM kártyára felírt programot, azaz működteti a központi zárat, és felhúzza az ablakokat. Jogosulatlan hívószám esetén a hívás kicsörög, de a modul erre nem reagál, nem nyit és nem zár semmit. A GSM pager bemenete kontaktus hatására aktiválható bemenet. Az indítás hatására (az autóriasztó generálja a sziréna kimeneten vagy a gépkocsi kürtön) a SIM kártyán szereplő telefonszámokhoz rendelt tennivalók alapján kezdi el a modul az SMS küldést és a rácsengetést (vagy mindkettőt) a kijelölt telefonszámokra a SIM kártyán lévő sorrend alapján.


olcsó GSM autóriasztó mobil GSM autóriasztó olcsó és helymeghatározó olcsó GSM gépkocsi helymeghatározás
     

      Az SMS tartalma fix “ALARM” és mindig a riasztás tényét jelenti. A panelen a két relé nyitó és záró érintkezői is hozzáférhetők, de kábellel való kivezetésre csak a záró (No) és a közös (Com) érintkezői kerültek. A GSM modul antennája fixen kapcsolódik a panelhez, de az szükség esetén a panel tövében egy irányba hajlítható, így akár merőlegesen is állhat a panelhez képest.


olcsó központi zár és ablakemelő vezérlő GSM

      A kisáramú relék kimenetei egyáramkörös No és Nc típusúak, terhelhetőségük max 48V és 1A lehet. Kábel csak az Nc és Com pontjaikra csatlakozik. A 2+2 relé kivezetésén kívül kivezetésre került még a tápfeszültség (10...30V) és a föld, valamint az SMS indító bemenete is.

Minden kivezetett kábel azonos, 0,25 mm2-es fekete színű kábel, melyeket a végükön szines jelzőgyűrűk különböztetnek meg. Beszereléskor javasolt a kébeleket visszavágni a kívánt méretre. A szines jelzőgyűrűk levágásával a rendszer idegen számára kevésbé lesz átlátható.


olcsó GSM gépkocsi követés

      A telefonszámokat, a relék működtető programjait és az egyéb adatokat a panel a hátulján lévő (a modul igen apró mérete miatt) microSIM kártyán tárolja, melyeket üzembe helyezéskor egy kézi mobiltelefonnal 2-3 perc alatt lehet felprogramozni. Így felprogramozásra kerül a szolgáltató üzenet központ száma, a nyitásra jogosult telefonszámok, és az azokhoz rendelt tennivalók riasztás esetére, az SMS indító bemenet késleltetése, és a relék programja.

      A GSM távirányító egy szolgáltató független ipari GSM modult tartalmaz, így bármely szolgáltató, bármilyen microSIM kártyájával üzemelhet, mind előfizetéses, mind pedig feltöltő kártyával egyaránt. A SIM kártyán tárolt adatok a GSM távirányító modul kikapcsolása és visszakapcsolása után is megmaradnak, ezeket törölni csak kézi telefonnal lehet.


olcsó gsm autóriasztó ablakemelő

Specifikációk:

 

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 22 mA alatt
Átlagos áramfelvétel: 23 mA
Átlagos áramfelvétel behúzott relékkel: 38 mA
Max. áramfelvétel: 78 mA

Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Üzemi hőmérséklet: -30 ... +70 C fok

Panelcsatl.: SMA
Antenna: kétnormás, huzal
Panel h x sz x m: 40 x 37 x 18 mm
Doboz (MobilCar-8) méretei: 48 x 42 x 22 mm