MobilFlood-1   Nedvesedés- és alacsony/magas szintjelző és riasztó

olcsó GSM vízszintjelző

 

Nedvesedés és megemelkedett talajvízszint és belvíz jelzésére és riasztásra

Vízbetörés és magas vízszint riasztásra SMS-ben és hívással

Pincék, aknák, mélygarázsok nedvesedésére, kutak szintjelzés riasztására

Két különálló érzékelő bemenettel kétféle jelzésre alkalmas

2m hosszú érzékelő szondával szerelve, 2. szonda opció max. 10m hosszban

Szolgáltató-független ipari GSM modemmel

Hálózat független, tetszőleges microSIM kártyával üzemeltethető

Dobozolt kivitel ráépített bot antennával, külső mágnestalpas antenna opcióval

       A MobilFlood-1 vízszint jelző és vízbetörés riasztó GSM modul a MobilSwich-1 modul egy speciális verziója kifejezetten pincék, alagsorok, mélygarázsok, kutak, vízaknák, medencék, tartályok, túlfolyók számára tervezett modul, mely víz, esővíz, termálvíz, talajvíz és egyéb állóvizek megjelenése vagy szintváltozása jelzésére alkalmas. 2 szonda bemenete van mely vízbe merülésekor, vagy annak megszűntekor SMS küldést és/vagy hanghívást kezdeményes. A felhasználó által SIM kártyára felprogramozott konfigurációval, telefonszámokkal működik. A MobilFlood-1 modul 4 mobiltelefon számra programozható a SIM kártyára felvitt program szerint. A GSM modul szolgáltató független, feltöltős vagy előfizetéses microSIM kártyával üzemel. Csak bedobozolt kivitelben készül. Egy kb. 2m hosszúságú koaxális kábelreszerelt szondával és rászerelt belső-, vagy mágnestalpas külső antennával együtt kapható. Tápfeszültség igénye 10-30Vdc egyenfeszültség, min. 500mA terhelhetőséggel.

       A MobilFlood-1 vízszint riasztó két szonda bemenete 2 külön szint átjelzését teszi lehetővé. Ha a szondát eléri a vízszint, vagy az lecsökken a szonda szintje alá, elindul a jelzés a SIM kártyán lévő telefonszámokhoz rendelt tennivalók alapján kezdi az SMS küldést és/vagy a rácsengetést a SIM-en lévő sorrendben. A 4 db telefonszámot és a tennivalókat a SIM kártyán tárolja, mely kártyát üzembe helyezése előtt áttéve egy közönséges mobiltelefonba, az pár perc alatt felprogramozható. A modul mindkét bemenete akkor aktiválódik, ha a szonda a víz jellegű folyadékba legalább 5mm-re belemerül. Az SMS-sel aktívvá tett modul riasztás hatására a SIM kártyán megadott tennivalók alapján megkezdi a komplex riasztást.
     

       A MobilFlood-1 vízszint riasztó és vízbetörés jelző modul először az SMS-eket küldi el a kijelölt telefonszámokra a SIM kártyán a bejegyzésekben szereplő sorrend alapján. Az SMS-ek elküldése után a modul a SIM bejegyzések alapján a hanghívásokat végzi el szintén az ott felvett sorrendben. Miután a modul körbecsengette az összes kijelölt telefonszámot, leáll. Ha a SIM-en lévő “ACK” bejegyzés mellett 0-s szám szerepelt, akkor a modul nem igényel nyugtázást és nyugvó állapotban marad, az “ACK” bejegyzés mellett 1-es szám szerepel, akkor kevés várakozásután ismét elkezdi körbecsengetni a hívandó telefonszámokat. A nyugtázást igénylő üzemmódban ez a ciklus mindaddig folytatódik, amíg valamely értesítendő telefonszámról nem érkezik a modulra egy nyugtázásként értékelendő telefonhívás.

olcsó gsm vizszint riasztó olcsó GSM vízszint jelző        

       A vízszint riasztó modul előlapján kétszínű LED dióda található. Bekapcsoláskor a modulon a LED dióda pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. Riasztáskor a MobilFlood-1 modulon a LED dióda az SMS küldés és a hanghívások időtartamára fixen sárgára vált, mindaddig míg a riasztáskor esedékes tennivalókat el nem végzi. Ha a riasztás nyugtázást igényel, a LED dióda mindaddig sárga, amig a nyugtázás be nem következik. A villogások száma arányos a térerővel, így:

- 1 villanás, szünet gyenge térerő, a modul időnként leszakadhat a hálózatról, érdemes azt áthelyezni
- 2 villanás, szünet gyenge térerő, a modul stabilabban, néha újraindulhat, ami kb. 30 mp üzemkiesés
- 3 villanás, szünet közepes térerő, a modul stabilan üzemképes
- 4 villanás, szünet erős térerő, a modul stabilan üzemképes
- 5 villanás, szünet maximális térerő, biztos működés

  olcsó GSM folyadék szintjelző olcsó GSM vízbetörés riasztó olcsó mobil vízszint riasztó
     
        A MobilFlood-1 vízszint riasztó bemenete egy-egy SMS-sel aktívvá vagy passzívvá tehető. A passzív bemenetek a változások hatására nem fognak jelezni, és SMS üzenetet sem fognak küldeni. Ha a bemenet ismét aktív egy újabb SMS hatására, akkor a modul a riasztásokat ismét küldi.

olcsó vízszint érzékelő szonda
Üzembehelyezéskor először a SIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni, majd egy kézi mobiltelefonba behelyezve a programozást a fentiek szerint elvégezni.

Az újonnan vásárolt feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e az SMS küldés funkció. (Egyes feltöltőkártyák kerete csak lebeszélhető, sms küldés csak újabb összeg rátöltése után engedélyezett)

Ha az SMS küldés a feltöltőkártyán nem engedélyezett, akkor kisebb összeg feltöltése lehetővé teszi az SMS küldést.

Feltöltő kártyák esetén mindenképp szükséges a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán a hívószám kijelzést beállítani, a hívásátirányítást, a hangpostát és nemfogadott hívást jelző értesítő SMS-t letiltani vagy letiltatni.

Előfizetéses kártyák esetében ezeket a beállításokat a szolgáltató ügyfélszogálatánál célszerű beállíttatni.

Specifikációk:

Tápfeszültség: 10–15 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel: 24 mAalatt
Átlagos áramfelvétel: 28 mA
Max. áramfelvétel: 170 mA
Bemenetek száma: 2 db
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS és hívás
Működési tartomány: ... -30 ...+70 C fok
Modul mérete fülek nélkül: 80 x 48 x 23 mm