MobilSwitch-3 - Analóg-, digitális és számláló bemenetekkel, relés kimenetekkel

olcsó GSM távkapcsoló

 

GSM jelző és távkapcsoló modul főként ipari felhasználók számára

Analóg-, digitális és pulzusszámláló bemenetekkel, relés kimenetekkel

Számítógép USB portról programozható a mellékelt szoftverrel

Tetszőleges mechanikus és elektromos eszközökhöz távjelzésre

Távkapcsolható elektromos eszközökhöz távműködtetésére

Hálózatfüggetlen, térerő figyeléssel-kijelzéssel, beépített antennával

Rácsengetésre monosatbil, SMS-re bistabil relés kimenetekkel

Tetszőleges microSIM kártyával üzemel

       A MobilSwitch-3 GSM távjelző és távkapcsoló ipari célú, távjelzésre és távműködtetésre fejlesztett modul. Analóg bemenete 0-30V között mér, számláló bemenete 1-99.999 között számol, 2db kontaktusos bemenete feszültségmentes kontaktusra aktiválódik és 2db egyáramkörös kis áramú relés kimenete van. Saját szoftverével laptopról vagy asztali számítógépről programozható, letölthető. A modul a felhasználót a bemenetek változásáról az általa tetszőleges tartalomra programozott SMS-ben értesíti. Ezenkívül egy-egy (felhasználó által programozott tartalmú) SMS-sel, vagy a hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relés kimenet állapota változtatható. A GSM pager 8 telefonszámra programozható fel, így egy-egy SMS is max. 8 db telefonra küldhető. Önálló GSM távjelző, távirányító egységként, elsősorban ipari felhasználásra szánt készülék, mely otthoni felhasználásra, kiegészítő biztonságtechnikai jelző- távműködtető eszközként is egyaránt használható.

       Tápfeszültsége ipari tartományú, 10-30V egyenfeszültség min. 500mA terhelhetőséggel. A két feszültségmentes kontaktusos bemenet mindegyike max. 16 karakter hosszúságú névvel nevezhető el. A kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A relés kimenet típusa szabadon változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után egy meghatározott idő elteltével automatikusan kikapcsol) vagy bistabil (amikor a bekapcsolást és kikapcsolást külön paranccsal kell végeztetni). A GSM modul rendelkezik saját névvel és azonosítóval, a nagyobb számú modul egyidőben történő felügyelete esetére, valamint az események könnyebb azonosítása érdekében. A modulban belső időzítők vannak, így a kimenet monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 9999 mp (kb. 3 óra) időtartamra bekapcsolható. A kisáramú relés kimenet a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, illetve visszaáll eredeti állapotába. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy a bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A modulok kétféle kivitelben készülnek, fehér dobozban beépített kétnormás antennával, vagy fekete dobozban RG-174-es SMA csatlakozós külső felcsavarozható mágnestalpas antennával. Fémszekrénybe, vasbeton falba vagy egyéb árnyékolt helyre történő beépítéskor mindenképp a kivezetett mágnestalpas antennás verziót, a MobilSwitch-3a verziót kell választani.

       A MobilSwitch-3 modul kompletten, dobozolt kivitellel, szolgáltatófüggetlen modulként, letöltő szoftverrel, beépített bot antennával, világos szürke dobozban MobilSwitch-3 néven kapható, és külső mágnestalpas antennával szerelt verziója hasonló méretű, de fekete színű, dobozban MobilSwitch-3a néven kerül forgalomba. A MobilSwitch-3 a MobilSwitch készülékcsalád középső tagja, nála egyszerűbb készülék a MobilSwitch-2. A készülékcsalád legkomplexebb tagja a MobilSwitch-5, mely több kontaktusos, komporátoros vagy optocsatolt be- és kimenettel, analóg- és számláló bemenetekkel, és nagyáramú relés kimenetekkel és lítium akkuval rendelkeznek.

       A MobilSwitch-3 GSM modul előlapján a készülék státusának és esetleges hibajelzések kijelzésére 2 db LED dióda szolgál, ezek közül az alsó 3 színben az alábbi funkciókkal, üzenetekkel rendelkezik, a felső sárga LED-en az SMS küldése és a rácsengetés figyelhető meg:

 • Piros (folytonos) A panel tápfeszültségét jelzi. Bekapcsolás után néhány másodpercre égve kell maradnia.
 • Sárga (folytonos) A GSM modul inicializálja magát, szolgáltatót keres és feljelentkezik.
 • Heartbit (térerő villogás) A zöld villogás jellege utal a térerőre.
 • 1 villanás, szünet - gyenge térerő, időnként leszakadhat a hálózatról, érdemes áthelyezni
 • 2 villanás, szünet - gyenge térerő, így néha újraindulhat, ami kb.30 mp üzemkiesés
 • 3 villanás, szünet - közepes térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 4 villanás, szünet - erős térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 5 villanás, szünet - maximális térerő
 • Piros-Zöld (gyors villogás) A GSM modul nem talált szolgáltatót, kicsi a térerő, vagy hibás az antenna
 • Sárga (SMS, rácsengetés) A modul kommunikáció közben világít, kapcsolatban van a felhasználóval
olcsó gsm kapcsoló olcsó sms kapcsoló

       A rajzon jelölt tápfesz csatlakozóra 10-30Vdc egyenfeszültséget igényel min. 500mA-es terhelhetőséggel. Kontaktus bemenetei 0V feszültség hatására, a bemenetek földre kapcsolásával kapcsolhatók. A kontaktusos bemenetei feszültség mentesek, azokra kivülről feszültséget kapcsolni tilos! Analóg bemenete 0-30V tartományban mér, számláló bemenete 1-99.999 között számol. A kimenetei egyáramkörös No-Nc-Com típusúak, terhelhetősége max. 48V-on legfeljebb 1A. Az 1-es sz. relé alapállapotban nyitott a 2-es számú relé alapból zárt pontja (NO, NC) került kivezetésre. A GSM modemnek beépített antennája, vagy csavaros SMA antenna csatlakozása lehetséges, mely a modul felső oldalán van, ide csatlakoztatható a mágneses- vagy rövid bot antenna is. A MobilSwitch-3 GSM kapcsoló kontaktusos bemenetei kellően zavarvédettek, de a modul bemeneteire külső feszültség nem kapcsolható, így ha open kollektoros kimenettel hajtják meg azokat, a bemeneteket akkor sem szabad +5V-nál magasabb feszültségre felhúzni! Bemeneteire csatlakoztatott kapcsoló elem stabil, fémes kontaktus, kapcsoló, jelfogó, közönséges relé vagy pl. reed-relé lehet, lehetőség szerint kis átmeneti ellenállással és pergésmentesítéssel rendelkezzen. A modul tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és 500mA-es regenerálódó biztosíték is védi.

       A microSIM kártya foglalata a modul tetején és hátoldalán található. A készülék szabványos mini USB csatlakozón keresztül programozható, mely a doboz tetején felül jobb oldalon található, és ezen át letölthető vagy felolvastatható a számítógépre a modul aktuális beállítása, és minden paramétere. A MobilSwitch-3 modul felprogramozható a szoftvere segítségével számítógépről, annak USB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. Amennyiben a szoftver a driver telepítése ellenére sem ismeri fel a készüléket, akkor a Windows operációs rendszer beállításaiban a mellékletben szereplő módosításokat kell végrehajtani az ott felvázolt sorrendben.

gazdaságos gsm jelző
        Tekintettel a készülék rendeltetésére, felépítésére, a GSM hálózatok, valamint a GSM alapú hang és SMS alapú üzemmódjának sajátosságaira, a modul működtetése néhány további megjegyzést igényel:

 • A modul a szolgáltatótól vagy máshonnan érkező SMS-eket továbbítja az 1-es telefonszámra.
 • A modul tetszőleges SIM kártyával üzemeltethető.
 • A MobilSwitch GSM távkapcsolóra a szolgáltató egy-egy SMS-t küldhet, mely feltöltőkártya esetén tájékoztat a kártya egyenlegről
 • A MobilSwitch GSM távkapcsoló a számítógépről való letöltés után mindig újraindul, így a letöltést követően a készülék kb. 30-40 mp. üzemképes.
 • A MobilSwitch csak PIN kód nélküli SIM kártyával működik, a MobilSwitch modul PIN kódja és a SIM kártya PIN kódja nem azonosak!
 • A mikroSIM kártyáról a PIN kódot (bekapcsoláskor a PIN kód kérést) le kell venni.
 • Feltöltő kártyán a szolgáltató önkiszolgáló ügyfélszolgálatán engedélyezni kell a SIM hívószám küldését
 • Feltöltő és előfizetéses kártyán a hívásátirányítást, az SMS küldést a szám foglaltság, és a nem elérhető esetére le kell tiltani!

 • olcsó gsm távirányító olcsó gsm távkapcsoló gazdaságos kapcsolás sms-sel

  Specifikációk:

  Tápfeszültség: 10–30 Vdc
  Nyugalmi áramfelvétel (12V): 21 mA
  Átlagos áramfelvétel: 26 mA
  Maximális áramfelvétel: 130 mA
  Bemenetek száma: 2
  Kimenetek száma: 2

  Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
  Kommunikáció: SMS, voice

  Modul mérete fülek nélkül:
  Hosszúság: 60 mm
  Szélesség: 42 mm
  Magasság: 21 mm