MobilSwitch-5 - GSM kapcsoló panel analóg és digit bemenetekkel, relékkel

mobilswitch-5

 

Önállóan vagy más berendezésekkel fő- és másodlagos jelzés átvitelre

Felügyelet nélküli gépekhez, gépházakhoz, szivattyú telepekre átjelző funkciókkal

Analóg jelek értékeinek átjeleztetésére, számlálásra, és alsó-felső limit riasztás funkciókkal

Lakások berendezései, fóliaházak, hétvégi házak, tanyák, nyaralók jelzés átvitelése

Tűzjelző rendszerek számára kiegészítő jelzésként, és távműködtetésére

Otthoni és amatőr felhasználók számára is ajánlott

Szolgáltató független ipari GSM modullal

Tetszőleges microSIM kártyával üzemeltethető

       A MobilSwitch-5ad GSM távjelző és távkapcsoló az SMS-525ad utód készülék, mely 4 db kontaktusra aktiválódó digitális bemenettel, konfigurációtól függően 1 db 0-15V vagy 0-30V közötti analóg bemenettel, 1 db 999.999-ig számláló bemenettel, valamint 4 db kisáramú relés kimenettel rendelkezik. Számítógépről letölthető, és SMS segítségével is távprogramozható GSM pager, a digitális és az analóg bemenet változásokról a készülékbe az előzőleg letöltött SMS-ben értesít, illetve SMS-ben vagy hívószám felismerésen alapuló ingyenes rácsengetéssel a relés kimenetek állapota változtatható. A GSM pager max. 8 telefonszámra programozható fel. Önálló pagerként, GSM távirányító egységként, különféle ipari alkalmazásokra, otthoni felhasználásra és kiegészítő biztonságtechnikai jelző és távműködtető eszközként használható. Tápfeszültsége 8-30V közötti egyenfeszültség, 500mA-es terhelhetőséggel. Felprogramozása ingyenes szoftverünkkel számítógépről, vagy SMS-ek segítségével történhet. Az analóg és 4 digitális bemenetek egy-egy max. 16 karakter hosszúságú névvel SMS-ben elnevezhetők, és a kimenetek ki- és bekapcsolását végző parancsokat is a felhasználó határozhatja meg. A kimenetek típusa is változtatható, lehet monostabil (kapcsoltatás után az adott idő elteltével automatikusan kikapcsolnak) vagy bistabil (azaz a bekapcsolást és kikapcsolást is külön paranccsal kell végeztetni). A modul kimenetei ráhívással indítva max. 3óra időtartamra bekapcsolhatók, majd a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsolnak. Az analóg bemenetekhez megadhatók alsó és felső analóg szintek, melyeket átlépve a GSM pager értesíti a felhasználót. Minden telefonszámhoz megadható, hogy analóg és digitális bemenetről indított riasztás melyik telefonszámra jelezzen.

      A MobilSwitch-5 GSM távkapcsoló beállításai, a bemenetek és kimenetek SMS-ben lekérdezhetők. A modul kikapcsolás után sem felejti el a beállított értékeket, áramszünet után zavartalan működése ugyanott folytatódik. A modul tetején TESZT nyomógomb található. Megnyomásakor teszt üzenet fog elmenni az aktuális állapottal. A GSM pager panel kivitelben, szolgáltatófüggetlen ipari GSM modullal, ingyenes letöltő szoftverrel kerül forgalomba. Rendelhető talpas-mágneses, illetve bot antennával is, max. 3m-es antenna-kábel hosszúsággal.

      A GSM távjelző vagy pager panel kivitele MobilSwitch-5 névvel kerül forgalomba. Bedobozolt verziója azMobilSwitch-5d név alatt, akkuval ellátott nagyobb dobozos verziója pedig MobilSwitch-5ad, a “C” sínes (DIN vagy kalap sínes) nagyáramú verziója MobilSwitch-5c néven kapható.

      A MobilSwitch-5 GSM pager szolgáltató független ipari GSM modullal, PIN-kódot nem igénylő előfizetéses vagy feltöltős SIM kártyával működik. A család nagyobb tagjaiban belső Li-polimer akkumulátorral is szerelhető. A modul tetején TESZT nyomógomb is található. Ennek megnyomásakor egy teszt üzenet fog elmenni a konfigurációnak megfelelően, mely tartalmazza a legfontosabb paramétereket, és a bemenetek és a kimenetek állapotát egyaránt. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, így a kimenetek monostabil üzemmódban ráhívással indítva max. 9999 mp (kb. 3 óra) időtartamra bekapcsolhatók. A relék a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsolnak, illetve visszaállnak eredeti állapotukba.

olcsó GSM távkapcsoló

      A MobilSwitch-5 GSM távkapcsoló analóg bemeneteihez megadhatók alsó és felső analóg szintek, melyeket átlépve a GSM pager SMS és hívás útján is értesíti a felhasználót. Minden érvényes telefonszámhoz megadható, hogy analóg és digitális bemenetről indított riasztás melyik telefonra jelezzen SMS-sel. A GSM távkapcsoló tápfeszültség igénye 10-30V, a bemenetei 0V feszültség hatására, a bemenetek földre húzásával (kontaktus) kapcsolhatók. Az analóg bemenet konfigurációtól függően 0-15V vagy 0-30V határok közötti feszültséget mér. A számláló bemenete max. 999.999-ig számol, és a beállított érték elérse esetén riaszt. A kimenetek egy áramkörös NO típusú kimenetek, és terhelhetőségük max. 48V feszültség és max. 1A terhelőáram. A relék közös, valamint NO pontjai kerültek kivezetésre. Az ipari GSM modem csavaros SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható rá RG-174-es árnyékolt kábelen mágneses talpas, és rövid bot antenna is. A készülék szabványos mini USB csatlakozón keresztül programozható, letölthető vagy felolvastatható a számítógépre a modul aktuális beállításai.

      A MobilSwitch-5 GSM távvezérlő - távkapcsoló letöltő szoftvere gyors, egyszerű módot kínál a készülék felprogramozására. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az ablakban pedig megjelenik és szerkeszthetővé válik a készülékbe letöltendő összes adat. Az adatok nemcsak le, hanem a modulból egyúttal feltölthetők is.A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők értelmes kitöltésével kell beállítani. A telefonszámnál lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve ráhívás hatására melyik telefonszám melyik kimenetet működtesse.


      A MobilSwitch-5 SMS alapú GSM vezérlő panel minden paramétere SMS-ből is felprogramozható. A panel minden egyes parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tartalma tükrözi a megváltoztatott paramétereket, illetve a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. Programozáskor először az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol az egyes felprogramozási utasításokra, és nem fog jól működni. Programozáshoz a memória térképet is mellékeljük. A GSM távjelző-távkapcsolóhoz tápegység és belső akkumulátor is rendelhető MobilSwitch-5ad név alatt, az antenna pedig minden esetben a készülék tartozéka. Minden Mobilswitch-5 készülék rendelhető felcsavarozható rövid bot antennával, és 60cm-es RG-174 koax kábelen lévő külső mágnestalpas antennával is. Az utóbbi verzió a fém szekrényekbe történő beszerelések esetén ajánlott.

mobilswitch 5 software
gazdaságos gsm távirányító olcsó gsm távkapcsoló olcsó gsm távvezérlő

Specifikációk:

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Bemeneti fesz. analóg bemeneten: 0-10 Vdc
Bemeneti fesz. digitális bemeneten: 0 V (fesz. mentes)
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 30-70 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 30 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 70 mA
Maximális áramfelvétel: 270 mA

Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30...+70 C fok

Panel hosszúság: 80 mm
Panel szélesség: 54 mm
Panel magasság: 18 mm