MobilTherm-2 - GSM alapú távjelző és hőfokriasztó panel

mobiltherm-2d

 

Gyógyszertárakba, laborokba hűtők leállás-, leolvadás- és hőfokriasztás céljára

Keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérsék ellenőrzésre, hőfokriasztásra

Boltokban, élelmiszerüzletekben hűtők, fagyasztók, vitrinek távfelügyeletére

Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőző rendszerek távjelzés-, távindítás-, és hőfokriasztásra

Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként

Lakókocsik és lakóautók hőmérséklet ellenőrzésére

Kommunikációs és meteorológiai konténerek hőmérséklet riasztására

Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul

      A MobilTherm-202 GSM távhőmérő utóda a MobilTherm-2 hőmérséklet távmérésre, távjelzésre és hőfok riasztásra kifejlesztett ipari GSM alapú kombinált hőmérséklet monitor, mely 2 db külső digitális hőmérő modullal, 2 db záró kontaktusra aktiválódó feszültségmentes bemenettel, és 2 db egyáramkörös kisáramú relés kimenettel rendelkezik. Önálló egységként hűtőszekrényekhez, hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekbe, raktárakba, illetve temperált mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken is jól alkalmazható. Az 1. számú relés kimenet mobiltelefonról SMS-ekkel kapcsoltatható ki-be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, illetve a második kimenete pedig monostabil, azaz SMS hatására adott időre meghúzattatható, mely idő letelte után a 2. számú relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatható 2 db digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított alsó és felső hőmérsékleti határokat átlépve a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni, és/vagy hívást indítani hasonlóan a megváltozott bemeneti állapotokról is. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy a bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és a modul rácsengetése által értesülhet. SMS-ekkel vagy letöltéssel felprogramozott parancsokkal a két relés kimenetek állapota is változtatható.

      A MobilTherm-2 GSM távhőmérő és hőmérséklet riasztó max. 8 számra programozható, így egy-egy esemény is a programozásának megfelelően 1-8 telefonszámra fog továbbítódni. Tápfeszültségként 8-30V közti egyenfeszültséget igényel. Felprogramozása az erre a célra szolgáló ingyenes letöltő szoftverrel számítógépről USB porton keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS segítségével könnyen elvégezhető. A két bemenet és a négy kimenet mindegyike egy-egy max. 16 karakter hosszúságú névvel elnevezhető, illetve meghatározható a két-két kimenet parancsa is, melyeket a modulra küldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul rendelkezik egy négy karakteres kóddal is, mellyel így elkerülhető, hogy illetéktelen a modult letilthassa, vagy esetleg átprogramozhassa. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, melyek egy-egy SMS-sel indítva az egyik relé időszakosan kapcsoltatható, és a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, így visszaáll eredeti állapotába.

      A GSM távhőmérő, hőmérséklet távjelző és hőfok riasztó panel dobozolt verziója MobilTherm-2d név alatt kompletten, antennával és hőmérővel együtt kapható. A DIN, azaz kalapsínre pattintható verziója pedig MobilTherm-2c néven szerepel. Minden készülék elérhető ráépített kisméretű bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával is.

Kifutott termék. Utódterméke:
 MobilTherm-2M

       A panelen jelölt tápfeszültség csatlakoztatási pontokon 10-30V-os tápfeszültséget igényel, a bemenetei 0V feszültség hatására, azaz a bemenetek földre kapcsolásával (kontaktus) kapcsolhatók. A bemenetek számozása a nyomtatott áramkörön jelölésre került. A kimenetek egy áramkörös NO típusú kimenetek, és terhelhetőségük max. 48V feszültség mellett max. 1A terhelőáram. A relék közös pontjai, valamint az egyik relé esetében az NO (alapállapotban nyitott), a másik relé esetében az NC (alapállapotban zárt) pontjai kerültek kivezetésre. A GSM hőmérő modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható mágneses talpas, és rövid bot antenna is. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kaphatók, igény hatására kb. 10m hosszú kábellel is felszerelhetők. A hőmérő esetében technikai korlát a max. 10m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

gsm hőfokriasztó gsm hőmérő gsm távhőmérő hőmérő szonda

      A MobilTherm-2 bemenetei nagy impedanciás bemenetek, zavar- és túlfeszültség ellen védettek. A GSM távhőmérő bemenetre csatlakoztatott kapcsoló elem lehet, kapcsoló, jelfogó, relé vagy reed-relé. Tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és 500mA-es biztosíték is védi. Szabványos mini USB csatlakozón át programozható, azaz letölthetők vagy felolvashatók a számítógépre a modul épp aktuális beállításai. A digitális hőmérő -50C és +50C os határokon belül működőképes, és a tartományon belül +/- 0.5 fokos pontosságú. A modulhoz 2 db digitális hőmérő csatlakoztatható, max. 10 méter hosszú árnyékolt kábellel.

gsm hőfok jelző
      A MobilTherm-2 GSM hőfokriasztó felprogramozható egy ingyenes szoftver segítségével számítógépről, annak USB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva az USB portra, legelőször telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A letöltő szoftvere gyors és egyszerű módot kínál a készülék felprogramozására. A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az ablakban pedig megjelenik és szerkeszthetővé válik a készülékbe letöltendő összes adat. Az adatok nemcsak le-, hanem a készülékből egyúttal feltölthetők vagy ellenőrizhetők is. Ha az utolsó letöltés óta SMS-ek útján az adatokat távolról módosították, akkor ez itt megjeleníthető és ellenőrizhető. A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők kitöltésével kell beállítani. A képernyő összes programmezői beállítása mindenképp szükséges, egyedül a 8 db telefonszám kitöltése lesz opcionális. Az első telefonszám kitöltése kötelező, de utána bármennyi kitöltött mező lehet, és a további telefonszám mező kitöltetlen maradhat. A telefonszám mellett lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve melyik telefonszámra mehet riasztás esetén rácsengetés.


      A MobilTherm-2 hőfokriasztó SMS-ekkel is felprogramozható, de ezt a funkciót inkább egy-egy beállítás módosítására érdemes használni. Minden parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tükrözi a megváltoztatott paramétert, a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. A modul bekapcsolásakor a bemenetek beolvasódnak és ezt veszi a készülék alapállapotnak. Riasztást az allapállapottól eltérő változások okoznak, és SMS-ben az új bemeneti állapot fog bekerülni. Programozáskor elősször az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol a felprogramozási utasításokra. Programozáshoz a memóriatérképe ismerete szükséges, melyet a készülékhez mellékelünk. A MobilTherm-2 dobozos és belső Li-po akkumulátoros verzióban is megvásárolható (MobilTherm-2ad), ekkor a tápfeszültség kimaradásokat is jelzi.

gsm hőfok figyelés

Specifikációk:

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel: 20 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 30 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 90 mA
Max. áramfelvétel: 190 mA

Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 ... +70 C fok
Panel hosszúság: 80 mm
Panel szélesség: 65 mm
Panel magasság: 18 mm
Doboz hosszúság: 82 mm
Doboz szélesség: 68 mm
Doboz magasság: 24 mm