MobilCom-7   - riasztóközponthoz illeszthető GSM átjelző modul

Mobilcom-7 olcsó GSM átjelző


Riasztórendszerek DTMF Contact ID formátumú jelzések átvitelére

Vonalfigyelés, hálózat,- és térerőfigyelés, GSM újraindítás

Telefonvonali feszültségfigyeléssel, automatikus átkapcsolással

Optimalizált sávszélességgel, zajos körülmények között is üzemel

Riasztóközpontokban elhelyezhető, bármely SIM kártyával üzemel

Szolgáltató és SIM kártya független GSM átjelző

Lakásokban, nyaralókban, külső létesítményekben GSM átjelzőként

Egyszerű panel- vagy dobozolt kivitelben is rendelhető

Mágneses talpas, vagy rövid bot antennával

      A MobilCom-7 a MobilCom-755 kisebb fogyasztású, korszerűbb utóda, tetszőleges riasztóközponthoz illeszthető ipari GSM kommunikátor modul, mely alkalmas a telefonvonal időszakos hiánya esetén automatikus átkapcsolás után a riasztóközpont által indított riportokat GSM-en továbbítani. A DTMF ContactID alapú kommunikációra tervezett modul a jelzést vonalpótló eszközként valós időben engedi át. A telefonvonal figyeléssel is ellátott GSM átjelző a telefonvonal meglétét figyeli, és annak hiánya esetén átkapcsol GSM üzemre. A modul SMS bemenettel is rendelkezik, így kontaktus hatására a felprogramozásnak megfelelő helyre, és változtatható tartalommal SMS-t is tud küldeni, a Forced GSM és Forced Line bemenetekkel a modul a telefonvonal állapotától függetlenül fix üzemmódokba kapcsoltatható, így a modulon csak telefonvonali vagy csak GSM üzemmód állítható be, pl. a riasztóközpont PGM kimenete által. A GSM kommuinikátor funkciói felprogramozása külön-külön, és egy-egy SMS segítségével történik.

       A MobilCom-7 GSM modul 10-15V között egyen tápfeszültégét igényel, melyet a riasztó-központ 12V-os zselés akkumulátoráról ajánlott megtáplálni, a GSM átjelző kommunikációkor felvett nagyobb áramigény miatt. A GSM modul bemenetei: a 10-15V közötti DC tápbemenet, analóg telefonvonali bemenet, Forced GSM és Forced Line bemenetek, a Tip-Ring bemenet és az SMS indító bemenet. A modemnek csavaros SMA antenna kimenete van. Az interface kifejezetten riasztó-, és tűzjelző központok számára lett kifejlesztve, így a DTMF adatátvitelhez szükséges speciális sávszélességgel és zajszűrő funkciókkal került kialakításra. Alkalmas kimenő hívások indí-tására, így rajta keresztül egyéb mobil és vezetékes készülék is hívható. Az SMS bemenet szerepe kettős, riasztás esetén jelezhet SMS-sel a felhasználó telefonjára is, de felkonfigurálható aképpen is, hogy SMS üzenetben ContactID üzenetet küldjün a felügyelet felé. Az átjelzőre a szolgáltató néha SMS-t küldhet, mely pl. feltöltőkártya használata esetén tájékoztat a kártyaegyenlegről. Ezért minden beérkező SMS-t az előre megadott számra (célszerűen a felhasználó vagy a felügyelet számára) továbbít.

       A MobilCom-7 GSM vonalpótló vagy GSM adapter hang csatornán át, voice üzemmódban kommunikál. Jelenleg a GSM átjelző modult ráépített antennával, és külső mágnestalpas antennával is gyártjuk. Készül egyszerű és olcsó panel kivitelben, és bedobozolt kivitelben is. Minden kivitelt javasoltan a riasztóközpont dobozában célszerű elhelyezni, és a riasztó- vagy tűzjelző központ akkumulátoráról kell megtáplálni. A MobilCom-7 GSM átjelző szolgáltató független, és feltöltős vagy előfizetéses microSIM kártyával üzemel.

       A GSM vonalpótló 12-15V között egyen tápfeszültéget igényel, melyet a riasztóközpont 12V-os akkumulátoráról ajánlott táplálni, a kommunikáció folyamán felvett nagyobb áramigény miatt. A MobilCom-7 modul az alábbi bemenetekkel rendelkezik: a 12-15V közötti DC feszültséget igénylő tápbemenettel, a riasztóközpont telefonvonali csatlakozóval, az SMS indító bemenettel, és az ipari GSM modem antenna csatlakózójával. Az interface kifejezetten riasztóközpontok számára lett kifejlesztve, így a DTMF alapú adatátvitelhez szükséges speciális sávszélességgel és zajszűrő funkciókkal került kialakításra, de ugyanakkor egyirányú kommunikációra készült, így az kívülről nem hívható.

egyszerű és olcsó gsm átjelző
olcsó gsm hívó
olcsó GSM kommunikátor

         A MobilCom-7 GSM átjelző korlátozottan alkalmas kimenő hívások indítására is, rajta keresztül egyéb mobil és vezetékes készülék is hívható. A modulon alul, a bal oldalon található "+" és "-" jelölésű tápfeszültség csatlakozó polaritás függő, feliratozott, 10-15Vdc közötti tápfeszültséget igényel. A Phone line csatlakozók és a riasztóközpont Tip-Ring csatlakozói polaritás függetlenek. A Phone-line csatlakozót a telefonvonalra, a Tip-Ring csatlakozókat a riasztóközpontra kell kötni. SMS bemenet, a GSM- illetve telefonvonal üzemmódváltó bemenetek aktiválása a tápfeszültség negatív (föld) pontjára kapcsolásával történhet, így rendszerint a riasztóközpont PGM kimenetével vezéreltetik. A modul rendszeres telefonvonal tesztet végez. Ha a teszt folyamán nem észlel telefonvonalat, a teszt után kb. 2 perccel átvált GSM üzemre.

         A MobilCom-7 GSM kommunikátor üzemmód váltásának egyik lehetősége a kívülről vezérelhető, Forced GSM pont földre húzása. Ennek esetén mindentől függetlenül GSM vonalon próbál kommunikálni. A Forced Line bemenet lehúzása esetén a modul mindenképp telefonvonalra kapcsol át. A Forced SMS pont fölre húzása esetén pedig a felkonfigurálásának megfelelően a megadott tartalmú SMS-t fogja indítani a megadott telefonszámra. A külső mágnestalpas antenna a modul tetején, a mellett lévő SMA csatlakozóba csavarozandó.

         Az antenna elhelyezése a készüléktől a lehetőleg távolabb, megfelelő térerő biztosítása mellett történjen, mivel rossz térerő, rossz antenna elhelyezése miatt megemelkedett GSM zaj-zavar szintje zavarhatja a kommunikációt. A GSM interface panelen, a panel jobb felső részében a készülék státusának, kijelzésére szines LED diódák találhatók hozzárendelt funkciókkal. A MobilCom-7 GSM átjelzőre a szolgáltató egy-egy SMS-t küldhet, amely feltöltőkártya esetén tájékoztat a kártya egyenlegről. A modul minden bejövő idegen SMS-t továbbít a konfigurációban megadott SMS telefonszámra, ha az meg volt adva.

         A MobilCom-7 GSM modulra, amennyiben Sms küldés funkciót is használni szeretnék, kötelezően és opcionálisan kiküldendő kötött formátumú SMS-ek kell megszerkeszteni és elküldeni a modulra a megadott formátumban és megadott sorrendben.

 

olcsó gsm adapterriasztóközpontokhoz

 

olcsó gsm adapter

Specifikációk:

Tápfeszültség: 12–15 Vdc
Minimális vonali feszültség: 10 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 30 mA
Átlagos áramfelvétel híváskor: 110 mA
Maximális áramfelvétel: 270 mA
Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot
Tárcsahang: 300 Hz
Üzemi hőmérséklet: -30...+70 C fok
Panel hosszúság: 71 mm
Panel szélesség: 51 mm