MobilCom-8   - ContactID - SMS konverter CiD jezések továbbítására SMS-ben

Mobilcom-8 ContactID-SMS konverter


Riasztóközpontok Contact ID jelzéseinek értelmezése és átfordítása SMS-re

Külön plusz SMS bemenettel, hálózat,- és térerőfigyeléssel, GSM újraindítással

USB-ról ingyenes saját szoftverrel széleskörűen konfigurálható modul

Szerkeszthető Contact ID kódtábla max. 400 féle üzenetre

Riasztóközpontokban elhelyezhető, bármely SIM kártyával üzemel

Szolgáltató és SIM kártya független GSM modullal

Lakásokban, nyaralókban, külső létesítményekben GSM átjelzőként

Egyszerű panel- vagy dobozolt kivitelben is rendelhető

Mágneses talpas, vagy rövid bot antennával

       A MobilCom-8 család egy olyan GSM átjelző modul család, mely riasztó- vagy tűzjelző központok telefonvonali kimenetéhez illesztve a központok ContactID riportjait átfordítja szöveges üzenetekké, és továbbítása SMS-ben max. 4 felhasználó mobiltelefonjára. A modul normál működésekor a riasztóközponttól a ContactID üzeneteket átveszi és nyugtázza a központot, azokat szöveges üzenetekké konvertálja, majd az egy kommunikáción belül leadott első 2 üzenetet a konfigurációnak megfelelően SMS-ben továbbítja a felhasználó(k) telefonjára. A készülék széleskörűen konfigurálható laptopok és számítógépek microUSB portján keresztül a SeaSoft Kft. által írt ingyenes Unified univerzális letöltő szoftvere segítségével. A modul kifejezetten a központok dobozába tervezetten, azok 12V-os akkumulátorára és telefonvonali kimenetére csatlakoztatva működik, szolgáltató független GSM modullal, amely feltöltős vagy előfizetéses nanoSIM kártyát igényel.

     A MobilCom-8 ContactID átalakító modulnak egy feszültségmentes kontaktus bemenete is van, mely tetszőleges célú, szabadon konfigurálható tartalmú SMS üzenetek küldésére használható. Az ingyenes Unified univerzális letöltő szoftverünkkel a készülékeinket Windows-XP, Windows-7, Windows-8 és Windows-10 operációs rendszerek alatt lehet felprogramozni. A készülékek felprogramozásához sem drivert, sem a Unified szoftvert külön feltelepíteni nem kell, a letöltő szoftver azonnal futtatható. Mivel a szoftverünkkel más készülékeink is felprogramozhatók, így csak USB porton keresztül csatlakoztatott, és általa automatikusan felismert valamely modulunkkal együtt használható. A készülék minden memóriahely tartalma a memória táblázata használata segítségével SMS-ek küldésével is változtatható dedikált telefonszámról.

    A MobilCom-8 CiD alalpú GSM átjelző modul a szolgáltatótól érkező vagy idegen SMS-eket továbbítja a konfigurációban meghatározott telefonszám(ok)ra, így feltöltőkártya használata esetén a szolgáltató által küldött egyenleget is. A panelen a készülék státusának kijelzésére egy több-színű (piros-zöld-sárga), és egy piros LED található térerő kijelzésre és egyéb státusz funkciókra. A modul háromféle kivitelben készül: MobilCom-8p csak panel kivitelben külső mágnestalpas antennával, MobilCom-8 bedobozolt kivitelben belső ráépített antennával világos színű műanyag dobozban, illetve MobilCom-8a fekete műanyag dobozban külső mágnestalpas antennával, SMA csatlakozós kivitelben készül. Minden esetben microSIM foglalattal, kártyafüggetlen (szolgáltató független) GSM modullal kerül forgalomba.

      

       A riasztóközpont által érzékelt esemény hatására a központ kommunikációt kezdeményez, beemel, és 1 vagy 2 vagy több ContactID üzenetet ad át a modulnak. A modul az első két üzenetet átveszi, kinyugtázza, majd ha a modul aktív volt, és nem volt SMS-sel tartósan, vagy ráhívás hatására időlegesen (konfiguráció szerinti időre) letiltva, akkor az üzenetet SMS-be átfordítva elküldi a felhasználóknak. Ha a modul SMS-ben tartósan, vagy ráhívással időlegesen tiltott vagy passzív állapotban volt, akkor a központtól akkor is elveszi az üzeneteket és nyugtázza, de nem küld SMS-t róluk. A modulra a 060-as memóriahely tartalmát SMS-ben ráküldve a modul aktív (SMS küldésre engedélyezett) állapotba tehető, a 061-es memóriahely tartalmát ráküldve pedig a modul passzív (SMS küldésére letiltott) állapotba kerül. Ha SMS-ben a 062-es memóriahelyen lévő parancsot küldik rá, akkor a 063-as memóriahely tartalmának megfelelő időtartamra az SMS küldését követően a modul passzív állapotba kerül, és ez idő alatt nem küld SMS-t. Hasznos funkcó lehet, ha pl. egy infra folyamatosan küld fals riasztás jelzéseket. Üzenet küldés közben bármely dedikál számról indított hívás a riasztási funkciót megszakítja, és a további felhasználói számokat már nem értesíti. Ez egyfajta nyugtásái funkcióként szerepel. A modulra dedikált telefonszámról indított hívás hatására a modul a hívást követően a 064-es memóriahely tartalmának megfelelő időtartamra az SMS küldését követően a modul szintén passzív állapotba kerül, és nem küld SMS-t. Az SMS küldést blokkolhatja még a 004-es memóriahelyen szereplő szám, mely a 2 óránként elküldhető SMS-ek számát jelenti. Ha egy 2 órás cikluson belül a modul eléri ezt a számot, akkor a ciklus végéig nem küld több SMS-t. Ez is védi a felhasználót a korlátlan számú SMS elküldése ellen.

ContactID - SMS konverter
CID átlakitó SMS-re
Contact ID konvertálás SMS-re

       A készülék státusz jelzésére egy piros-zöld-sárga, és egy piros LED található hasznos funkciókkal. A“Heartbeat” LED dióda, a készülék működőképességét jelzi, és ránézésre megállapítható a készülék állapota (feljelentkezés, kapcsolat, adás-vétel, stb.) és a feljelentklezés pillanatában az utolsó térerő értéke. A feljelentkezési procedúrát és a hálózati kapcsolat hiányát a villogásokkal és szinekkel jelzi. A térerőt 1-5 zöld villanással jelzi, mely esetben a térerő arányos a felvillanások számával. Az "Onhook" LED a riasztóközpont beemelése és kommunkációja közben világít, azaz a központ rákapcsolódott a MobilCom-8 modulra, vagy épp kapcsolódik hozzá, vagy már kapcsolatban is van vele. A központ beemelését jelző LED a modul passzív állapotában is világíthat.

ContactID - SMS konverter
CID átlakitó SMS-re

       A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek köre szabadon bővíthető vagy szűkíthető. A táblázat üzenetei kitölthetők más nyelven is. Egyetlen korlátozás létezik: a 32 karakternél nem hosszabb ékezet nélküli memória tartalmak szabálya. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója. Minden memória helyhez és funkcióhoz magyarázat is tartozik az alsó Magyarázat ablakban. A felhasználó a Mező szerkesztése ablakban csak a kurzor alatt lévő memória hely tartalmát tudja változtatni. A memória tartalma lehet szám vagy betű a memória jellegétől függően. Ha a jellegéből fakadóan az karakteres, akkor annak tartalma lehet tetszőleges nyelvű, de nem tartalmazhat ékezetes karakterek.

       A szolgáltató GSM hálózatára előzőleg már feljelentkezett modult a felprogramozás előtt célszerű lekérdezni, hogy ellenőrizhető legyen adott helyen a térerő mértéke.

Specifikációk:

Tápfeszültség: 10–15 Vdc
Minimális vonali feszültség: 9 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel (12V): 20 mA
Onhook áramfelvétel: 30 mA
Maximális áramfelvétel: 180 mA

Frekvenciasáv: 850/900/1800/1900 MHz
Kommunikáció: DTMF contactID SMS-re
Tárcsázás: DTMF, 1 db "9"-es szám
Antenna csatl.: SMA bot- vagy mágnestalpas
Tárcsahang: 400 Hz
Üzemi hőmérséklet: -30...+70 C fok

Panel hosszúság: 71 mm
Panel szélesség: 51 mm