MobilGate-Max - Online GSM kapunyitó 200 felhasználóra

online kapunyitó


Online GSM kapunyitó GPRS kapcsolattal, naplózás szerverre

Max. 200 felhasználó számára

Ingyenes kapu-,sorompó-, ajtónyitás ráhívással, újraindítási funkciókkal

Rádiós kapunyitás helyett kényelmesebb és olcsóbb megoldás

Irodák, társasházi bejáratok, garázsok, parkolók számára

Vállalkozások sorompó, garázs-, és parkoló oszlopok kapunyitásra

Vállalkozások számára bejárati ajtó, kapu, stb. távműködtetésére

Szolgáltató-független feltöltős és előfizetéses SIM kártyával üzemel

Beépített vagy külső mágnestalpas antennával

       A MobilGate-Max egy online GSM modul, mely ajtók, kapuk, garázskapuk, sorompók, parkoló oszlopok távkapcsolásra és távműködtetésére alkalmas. 1 db záró kontaktusra aktiválódó bemenete, és 2 db kisáramú, egyáramkörös relés kimenete. A modul GPRS üzemmódban a beállításának megfelelően tetszőleges szerverre dátummal, időbélyeggel, a hívó nevével és telefonszámával esemény naplózásra is alkalmas. Az 1-es számú kisáramú relés kimenet a programozásnak megfelelően max. 200 dedikált felhasználó számára ad jogosultságot egy-egy ráhívással, rácsengetéssel ingyenes távműködtetésre, hívószám felismerésen alapulva. A maximum 200 telefonszám felismerése 200 jogosultságot is jelent a névvel és hívószámmal felprogramozott 200 felhasználó számára. A 2-es relé bárki által távműködtethető hivószámtól és hivószám kijelzéstől függetlenül, ha valaki ismeri a készülékben lévő SIM kártya hívószámát.

       A MobilGate-Max modul relés kimenetei beállíthatók monostabil állapotra, (kapcsoltatás után valamennyi idő elteltével automatikusan kikapcsol) vagy bistabil állapotra is (amikor a bekapcsolást és kikapcsolást külön paranccsal kell végeztetni).A tetszőleges célú általános bemenetek felhasználhatók pl. kapu hibajel, jelzőcsengő, általános jelzés, stb. SMS-ben és hívással történő továbbítására. A bemenet változásairól az arra kijelölt szervíz telefonszám a felprogramozásnak megfelelő tartalmú SMS-ben értesül, illetve mindenféle esemény ugyanúgy a szerveren az adott dátumhoz tartozó file-ben is meg fog jelenni.

       Tápfeszültsége ipari tartományú, 10-40Vdc egyenfeszültség min. 500mA terhelhetőséggel, vagy 10-24Vac váltófeszültség szintén min. 500mA terhelhetőséggel. A szolgáltató felől jövő SMS-eket a beállításnak megfelelően adott telefonszámra továbbítja, illetve beállított életjel küldési funkcióval üzeme folyamatosan ellenőrizhető. A modul kétféle kivitelben készül, szürke dobozban beépített kétnormás antennával, vagy fekete dobozban RG-174-es, SMA csatlakozós külső mágnestalpas antennával.

      A Mobilgate-Max modul piros sorkapcsain 10-35Vdc egyen-, vagy 10-24Vac váltófeszültséget igényel, tetszőleges polaritással, mindkét esetben minimum 500mA-es terhelhetőségű tápot igényel. A kontaktusos (pl. hibajel vagy jelző bemenet) 0V feszültség hatására, azaz a bemenet földre (nullára) kapcsolásával kapcsolható. A modul bemenete open kollektorosan is vezérelhető. Mindkét relés kimenete kisáramú egyáramkörös No típusú, és terhelhetőségük max. 48V és 1A. A MobilGate-Max zavarvédett, de feszültség az SMS bemenetére nem kapcsolható. Bemenetét kapcsolhatja kontaktus, kapcsoló, jelfogó, relé, reed-relé, stb, és lehetőség szerint kis átmeneti ellenállással, pergésmentesen. SIM kártya foglalata szabványos nanoSIM, és microUSB csatlakozón keresztül programozható.

MobilGate-max online kapunyitó
Mobilgate-max-a online gprs
online GSM kapunyitó
online sorompó nyitó

      A Mobilgate-Max programozásához szükséges, "Unified" néven futó ingyenes működtető szoftverünk és annak leírása weblapunkról, a www.seasoft.hu -ról szabadon letölthető. Minden újabb termékünk számítógépről, a modul microUSB csatlakozóikon keresztül, szabványos microUSB kábelen programozható fel. A szerkesztett adatok elmenthetők file-ba ellenőrizhetőségük, módosíthatóságuk érdekében. Az adatok a modulba letölthetők és feltölthetők. Az adatletöltés, és felolvasás sikeres voltát a szoftverben egy-egy felugró ablak jelzi. A sikertelen le- vagy feltöltés, vagy a számítógép és az GSM eszköz közötti kapcsolati hiba egy-egy felugró ablakban kerül megjelenítésre. A memória tartalom igény szerint szerkeszthető, a táblázat alapján kitöltött és elküldésre kerülendő üzenetek kitölthetők más nyelven is, memória helyenként maximum 32 karakter hosszban, ékezet nélküli. A konfigurációs tábla minden eleme távolról is módosítható SMS-sel bármely dedikált telefonszámról. Minden memória helynek van száma, neve, tartalma, és dimenziója. A GSM modul minden memória helye SMS-ben távolról is átprogramozható a modulra küldött különféle kötött formátumú SMS parancsoksegítségével.

kapunyitó bekötés
kapunyitó bekötés
GSM kapunyitó


  
      A modul GPRS üzemmódban minden eseményt felküld a szerverre, a szereren futó GateLogger fogadó szoftver számára, mely nyugtázza az üzenetet. A szerver vagy az átviteli lánc időszakos túlterheltsége vagy kiesése esetén a modul korlátozott számú eseményt el tud tárolni memóriájában, de a túlcsordulását követően érkezett események a szerver számára már elvesznek. A kapunyitó funkció viszont ezalatt és utána is zavartalanul fog tovább üzemelni a szerverrel való kapcsolat meglététől függetlenül.  A GateLogger szoftver a SeaSoft Kft által fejlesztett, windows alapú szervereken futtatható ingyenes és szabad szoftver, mely Mobilgate-Max név alatt futó online GSM kapunyitó moduljaink által gyűjtött események letárolására szolgál, és lehetőséget ad az adatok további feldolgozására más szoftverek számára.

GateLogger szoftver
online kapunyitó
adatgyűjtő szoftver


        A szoftver a kapunyitó modulok GPRS alapú kommunikációját veszi a szerveren és tárolja le naponta új fileokat nyitva, dátummal, időbélyeggel, a hívó nevével és telefonszámával karakteres formában az egyszerűbb feldolgozhatóság érdekében. Az elindított szoftver ablakában a beérkezett események minden paraméterükkel azonnal megtekinthetők. Ugyanekkor a beérkezett események számára minden nap egy-egy új file fog generálódni, mely így gyorsabb keresést és visszakereshetőséget tesz lehetővé. Az eseményfile mellett párhuzamosan backup file is generálódhat a beállításoknak megfelelően.

        Az üzemeltetéshez a szerver számára hagyományos IPv4-es, de mindenképp FixIP cím szükséges. A szoftver beállításához és a rendszer konfigurálásához nélkülözhetetlen a rendszergazdai jogosultság. A szoftvert telepíteni nem szükséges, elegendő egy könyvtárba bemásolni, és onnan futtatni. De szükségeltetik a szoftver számára lehetővé tenni, hogy a szerveren (de nem védett könyvtárban) a log file-t és a config file-t a beérkező adatok számára folyamatosan felül- vagy át tudja írni. Szintén rendszergazdai jogosultság szükséges a router beállításainak változtatásához, mivel egy portot meg kell nyitni, azaz Port-Forward-olni kell az adatfolyam számára. Mindenképp olyan portot kell kiválasztani, melyet a szerveren semmilyen más szoftver nem használ.


Specifikációk:


Tápfeszültség tartománya (egyen):
10-35 Vdc
  Frekvenciasáv:
900/1800MHz
Tápfeszültség tartománya (váltó):
10-24 Vac
  Kommunikáció:
SMS, voice
Áramfelvétel behúzott relével:
58 mA
  Max. feszültség a bemeneten:
+6 V max.
Áramfelvétel elengedett relével:
27 mA
  Antenna csatl.:
SMA
Max. áramfelvétel:
185 mA
  Üzemi hőmérséklet:
-30 ... +70 C


 
Doboz magassága antenna nélkül:
 
78 mm
 
Doboz magassága bot antennával:
 
110 mm
 
Mágnestalpas antenna magassága:
 
110 mm
 
Doboz szélessége rögzítő fülekkel:
 
77 mm
 
Doboz szélessége rögzítő fül nélkül:
 
57 mm
 
Doboz vastagsága:
 
21 mm