MobilGate-Nano -  Egyszerű családi kapunyitó 8 telefonszámra

mobilgate-nano családi kapunyitó

Ingyenes kapunyitás mobiltelefon ráhívással

Gyors, praktikus távnyitás 8 felhasználó számára

A rádiós távirányítók helyett kényelmesebb, olcsóbb megoldás

Családi házak, autóbejáratok, garázskapuk, kertajtók nyitására

Lépcsőház, parkolók, sorompók, és tolókapuk számára

Gyors, ingyenes és egyszerű távkapcsolásra, távműködtetésre

Szolgáltató független feltöltős és előfizetéses SIM kártyával üzemel

Egy kapus működtetésre

Ráépített, vagy külső mágnestalpas antennával is rendelhető

      A MobilGate-Nano családi felhasználásra szánt, ajtók, sorompók, kapuk, garázsajtók nyitására kifejlesztett ipari GSM alapú modul, melynek egyáramkörös kisáramú relés kimenete van. A felhasználók a relét ráhívással tudják aktiválni. A GSM kapunyitó 8 telefonszámot ismer fel. Így a hívószám felismerésen alapuló modul kimenete csak az előre programozott, azaz dedikált telefonszámokról érkezett hívásokra működhet, és a felprogramozott időnek megfelelő időtartamra a relét behúzva tartja. Tápfeszültsége minimum. 500mA, terhelhetőség mellett 10-35Vdc egyen-, vagy 10-24Vac váltófeszültség lehet. A szolgáltató felől érkező SMS-eket a beállításnak megfelelően adott telefonszámra továbbítja. Családi házak esetén javasoltan hívószám felismerés mellett nagykaput, motorizált garázs- kaput, sorompót, vagy egyszerű mágneszárral ellátott kiskaput vagy kertkaput működtethet.

      A MobilGate-Nano kapunyitó modulban a relé záró érintkezői van kivezetve. Felprogramozható monostabil (behúzás a beprogramozott időre) állapotra vagy bistabil üzemmódra (rácsengetésre a relé behúz, a következő rácsengetéskor elenged). Monostabil üzemmódban rácsengetés hatására a relé behúz és bontja is a vonalat, melyet a hívó a hívás “kinyomásaként”, azaz foglalt hangként fog hallani. Bistabil üzemmódban híváskor a modulban a relé kb. a harmadik kicsengésre kapcsol be, és ekkor bontja a vonalat. Újabb rácsengetéskor a relé már az első kicsengés után kikapcsol, és a Mobilgate-Nano modul bontja a vonalat, így 1-2 csengés után a hívást “kinyomja”.

      A relés kimenet kisáramú, egyáramkörös NO típusú, max. terhelhetősége 48V/1A. A modul kétféle kivitelben készül. MobilGate-Nano néven szürke dobozos kivitelben beépített antennával kerül forgalomba. A fém szekrénybe építhető verzió, hasonló méretben, MobilGate-Nano-A néven, fekete dobozban csavaros SMA antenna csatlakozással, és kb. 60 cm-es külső mágnestalpas antennával kapható a jobb térerő érdekében. A Unified nevű ingyenes programozó szoftverünk és annak leírása weblapunkról, a www.seasoft.hu -ról szabadon letölthető. Moduljaink számítógépről vagy laptopról microUSB -s csatlakozóikon keresztül, szabványos microUSB csatlakozójú kábel segítségével programozhatók fel. A MobilGate-Nano mindig szolgáltató független GSM modullal szerelt, és a megfelelő szolgáltatást is tartalmazó előfizetéses vagy feltöltős nanoSIM kártyával működik.

      A MobilGate-Nano a GSM kapunyitó család legkisebb tagja. Két kapu nyitására a Mobilgate-Micro készülék javasolt 2 relés kimenettel. Ipari felhasználásra, társasházi lakások vagy kisebb cégek számára az 50 telefonszám felismerésére alkalmas MobilGate-Mini-t, vagy a 200 felhasználós MobilGate-Midi-t, illetve az online MobilGate-Max készülékeket javasoljuk.

      A modul piros sorkapcsain 10-35Vdc egyen-, vagy 10-24Vac váltófeszültséget igényel, tetsző-leges polaritással minimum 500mA-es terhelhetőségû tápot igényel. Relés kimenet kisáramú egy-áramkörös NO típusú, max.terhelhetősége 48V feszültségen 1A. A MobilGate-Nano zavarvédett, SIM kártya foglalata nanoSIM. A modul microUSB csatlakozón keresztül programozható fel, tölthető le, olvastatható fel a számítógépre a modul aktuális beállítása, és minden más paramétere.

MobilGate Nano
Mobilgate-Nano-A
GSM kapunyitó modul
GSM garázs nyitó modul

        LED diódák jelentése alapján a LED tápfeszültség ráadás után kb. 10mp-ig folyamatosan sárgán világít. Ezalatt a GSM modul inicializálja magát, szolgáltatót keres, felentkezik, majd átvált zöldre. A zöld villogás jellege utal a térerőre. Ha adott idő alatt kevesebbszer villan fel, akkor, a térerő kicsi, ha az adott idő alatt többször is felvillan, akkor a térerő megfelelő. Piros villogás esetén A GSM modul nem talált szolgáltatót, kicsi a térerő, vagy hibás az antenna. Előfordulhat, hogy a SIM kártya nem megfelelő, nem üzemkész, nem rendelkezik voice (hang üzemmód) jogosultsággal, esetleg a PIN kód nincs levéve róla.

Unified szoftver
Mobilgate-nano bekötés
MobilSwitch nano GSM


      A c modul felprogramozható, letölthető a Unified néven futó univerzális letöltő szoftverünkkel, annak microUSB portján keresztül. A feszültség alá helyezett készüléket csatlakoztatva egy USB portra a Windows XP, Windows-7, Windows-8 és Windows-10 oprendszer automatikusan felismerik a készüléket. A szoftver a teljes MobilSwitch / MobilArm / MobilGate általunk gyártott családot és elemeit felismeri és kezeli. Az eszközt csatlakoztatva a szoftver felismeri a modul típusát, melynek képe megjelenik a szoftverben a monitoron is. A hálózatra felcsatlakozott modul állapota, a kimenet, a GSM térerő, stb. lekérdezhető. A programozáskor a memória tábla minden mezőjéhez segítségképpen alul egy-egy magyarázó szöveg is tartozik. A megszerkesztett adatok elmenthetők file-ba az ellenőrizhetőség vagy a későbbi módosíthatóság érdekében.

      A MobilGate-Nano GSM modulra különféle kötött formátumú prancs-, vagy memória kezelő SMS parancsok küldhetők, melyek helyes szintaktika esetén végrehajtódnak. Így a modul dedikált telefonszámról indított SMS-ben távolról átprogramozható, azaz minden (nem írásvédett) memória helye átírható. A szolgáltató GSM hálózatára előzőleg már feljelentkezett modult a felprogramozás előtt célszerű lekérdezni, hogy ellenőrizhető legyen adott helyen a térerő mértéke.

Specifikációk:

 
Tápfeszültség tartománya (egyen):
10-35 Vdc
  Frekvenciasáv:
900/1800MHz
Tápfeszültség tartománya (váltó):
10-24 Vac
  Kommunikáció:
SMS, voice
Áramfelvétel behúzott relével:
58 mA
  Antenna csatl.:
SMA
Áramfelvétel elengedett relével:
27 mA
  Antenna típus:
Beépített / mágnestalpas
Max. áramfelvétel:
185 mA
  Üzemi hőmérséklet:
-30 ... +70 C

 

 
Doboz magassága antenna nélkül:
 
55 mm
 
Doboz magassága bot antennával:
 
88 mm
 
Mágnestalpas antenna magassága:
 
110 mm
 
Doboz szélessége rögzítő fülekkel:
 
64 mm
 
Doboz szélessége rögzítő fül nélkül:
 
48 mm
 
Doboz vastagsága:
 
24 mm