MobilTherm-1ad - GSM termosztát, távjelző és hőmérséklet riasztó

olcsó GSM termosztát


Gyógyszertárakba, egészségügyi intézményekbe hőfokszabályzásra, és hőfok riasztásra

Mezőgazdaságban keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérséklet tartására, hőfokriasztásra

Boltokban, élelmiszer üzletekben hűtők, fagyasztók ellenőrzésére, távszabályzására

Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőztetők távjelzésére, távszabályzásra

Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként

Week-end házak, nyaralók téli fűtésvezérlésére, kifagyás elleni védelmére

Lakókocsik és lakóautók hőmérséklet távszabályzására

Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul

       A MobilTherm-1ad GSM termosztát hőmérséklet szabályzásra, távmérésre, távjelzésre és hőfok riasztásra kifejlesztett ipari GSM alapú kombinált hőmérséklet szabályzó, mely külső digitális hőmérővel, 2 db záró kontaktusra aktiválódó bemenettel, valamint 2 db egy áramkörös relés kimenettel rendelkezik. Önálló egységként hűtési-, fűtési-, és klimatizálási célokra ajánlott, kisebb hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekbe, raktárakba, illetve temperált mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken. Az 1. számú relés kimenet mobiltelefonról SMS-ekkel kapcsoltatható ki-be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, illetve a 2. számú kimenete pedig SMS hatására adott időre kapcsoltatható, mely idő letelte után a 2. számú relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatható digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított a szabályzás révén a hőmérsékletet mind hűtő-, mind fűtő üzemében a beállított alsó és felső hőmérsékleti határok között tartja. Átlépve a beállított riasztási szinteket, a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni, hasonlóan a megváltozott bemeneti állapotokról is. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy a bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és a modul rácsengetése által értesülhet. SMS-ekkel vagy letöltéssel felprogramozott parancsokkal a két relés kimenetek állapota is változtatható.

       A MobilTherm-1ad GSM thermosztát és hőmérséklet riasztó max. 8 telefonszámra programozható, így egy-egy esemény is a felkonfigurálásnak megfelelően 1-8 telefonszámra megy el. Tápfeszültségként 8-30V közti egyenfeszültséget igényel. Felprogramozása az erre a célra szolgáló ingyenes letöltő szoftverrel számítógép USB portján keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS segítségével elvégezhető el. A két bemenet és a négy kimenet mindegyike egy-egy max. 16 karakter hosszú névvel elnevezhető, illetve meghatározható a kimenetek parancsa is, melyeket a modulra küldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul rendelkezik egy négy jegyes kóddal is, mellyel így elkerülhető, hogy illetéktelen a modult letilthassa, vagy esetleg átprogramozhassa. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, melyek egy-egy SMS-sel indítva az egyik relé időszakosan kapcsoltatható, és a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, így visszaáll eredeti állapotába.

        A MobilTherm-1ad GSM thermosztát család hőmérséklet távjelző és hőfok riasztó panel verziója MobilTherm-1a név alatt kompletten, bot antennával és belső hőmérővel együtt kapható. Külső mágnestalpas antennával szerelt verziója a MobilTherm-1ad külső hőmérővel szerelt. Bedobozolt és belső akkumulátors nagyáramú verziója C (DIN) sines változatban pedig MobilTherm-1c néven rendelhető.

Kifutott termék. Utódterméke:
 MobilTherm-1xL

       A MobilTherm-1ad thermosztát szabályozó része a többi egységtől függetlenül a beállított hűtő-, vagy fűtő üzemmódnak megfelelően szabályozza a kívánt eszközt, a megadott hőmérsékleten tartva a szabályozandó teret. A tápfeszültség csatlakoztatási pontjain 10-30Vdc közötti tápfeszt igényel. A GSM termosztát bemenetei kontaktus hatására, a bemenetek 0V-ra (földre) kötésével kapcsolhatók. A be-menetei számozása a nyomtatott árakörön megtalálható. A kimenetek egyáramkörös NO vagy NC típusú kimenetek, terhelhetőségük max. 48V feszültség és max. 1A terhelőáram. A relék közös, valamint NO és NC pontjai is kivezetésre kerültek. A GSM modem SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található.

olcsó gsm hőfokriasztó termosztát gsm hőfokjelző termosztát  hőfokriasztás SMS-sel olcsó hőmérő szenzor

       Ehhez felcsavarozható kisméretű bot antenna, vagy egyéb koax kábellel szerelt antenna illeszthető. A GSM thermosztát egyszerű, záró kontaktusra aktiválódó bemenetei galvanikusan nincsenek leválasztva a modul belső áramköréről, tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és egy 500mA-es biztosítékkal egészül ki. A GSM termosztát hőmérő panele 4 eres árnyékolt kábellel csatlakozik a modulhoz, -50C és +50C közötti határokon belül működik, és tartományon belül +/- 0.5 fokos pontosságú. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kaphatók, igény hatására kb. 6m hosszú kábellel is felszerelhetők. A hőmérő esetében technikai korlát a max. 6m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást.

       A MobilTherm-1ad termosztát felprogramozható ingyenes szoftverünk segítségével számítógépről, annak USB portján keresztül. Telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők kitöltésével kell beállítani. A telefonszám mellett lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve melyik telefonszámra mehet riasztás esetén rácsengetés.

gsm hőfokriasztó termosztát
gsm hőfokriasztó termosztát
     

A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az adatok le-, és feltölthetők, ellenőrizhetőek. Ha az utolsó letöltés óta SMS-ek útján az adatokat távolról módosították, akkor itt megjeleníthető és ellenőrizhető. A Device menüpontból indítható az adatletöltés, az ellenőrzése, és a modulból történő adatfelolvasás opció. A letöltés sikerességét felugró ablak jelzi. A modul kapcsolási hőfok azt jelenti, hogy fűtés és hűtés üzemben ekkor kapcsol ki- és be, azaz mindkét üzemmódban ezt a hőfokot tartja. Ügyelni kell a hőmérsékleti szabályzási határok, és a riasztási szintek ésszerű megadására a sok felesleges sms elkerülése érdekében, valamint a 24 óra alatt kiküldhető max. SMS-ek számának megadásakor, mely hivatott biztosítani, hogy egy rossz beállítás miatt ne tudjon generálni határtalanul nagy SMS költséget és forgalmat. Az Állapot lekérdezés nyomógombbal a számítógépre USB porton csatlakoztatott készülék pillanatnyi állapota, a bemenetek, a kimenetek, a szabályzó kimenet, a pillanatnyi hőmérséklet, a tápfeszültség, a szolgáltató, valamint a lekérdezett ipari GSM modem pillanatnyi térerő értéke kérdezhető le és jeleníthető meg.


   


     Ą MobilTherm-1ad thermosztát SMS-ekkel is felprogramozható, de ezt a funkciót inkább egy-egy beállítás módosítására érdemes használni. Minden parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tükrözi a megváltoztatott paramétert, a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. A modul bekapcsolásakor a bemenetek beolvasódnak és ezt veszi a készülék alapállapotnak. Riasztást az alapállapottól eltérő változások okoznak, és SMS-ben az új bemeneti állapot fog bekerülni. Programozáskor először az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol a felprogramozási utasításokra. Programozáshoz a memóriatérképe ismerete szükséges, melyet a készülékhez mellékelünk.

hőfokriasztás SMS-ben

Specifikációk:

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel: 22 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 22 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 80 mA
Max. áramfelvétel: 180 mA
Hőmérő tartomány: -50C ... +50C fok
Kimenetek száma: 2
Kimenetek terhelhetősége: 40V 1A

Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 ... +70 C fok
Panel hosszúság: 114 mm
Panel szélesség:   82 mm
Panel magasság:   32 mm