MobilTherm-1c - Ipari GSM termosztát, távjelző és hőmérséklet riasztó

ipari GSM termosztát

 

Gyógyszertárak, egészségügyi intézmények, laborok számára hőfokszabályzásra, riasztásra

Mezőgazdaságban keltetők, szárítók, fóliaházak, stb. hőmérséklet tartására, hőfokriasztásra

Boltok, élelmiszer üzletek hűtői és fagyasztószekrényei távszabályzására

Ipari klíma-, hűtő-, fűtő, szellőztetők távjelzésére, távindítás- és távleállításra, hőfok távszabályzásra

Családi házak hűtés-fűtés rendszereinek GSM alapú kiegészítőjeként

Week-end házak, nyaralók téli fűtésvezérlésére, kifagyás elleni védelmére

Lakókocsik és lakóautók hőmérséklet távszabályzására

Hálózat-, szolgáltató- és SIM-kártya független modul

      A MobilTherm-1c GSM termosztát hőmérséklet szabályzásra, távmérésre, távjelzésre és hőfok riasztásra kifejlesztett ipari GSM alapú kombinált hőmérséklet szabályzó, mely külső digitális hőmérővel, 2 db feszültségmentes záró kontaktusra aktiválódó bemenettel, 1 relés vezérlő kimenttel, és 2 db általános célú, sms-sel vezérelhető egy áramkörös relés kimenettel rendelkezik. Önálló egységként hűtési-, fűtési-, és klimatizálási célokra ajánlott, kisebb hűtőkamrákhoz, légkondicionált helyiségekbe, raktárakba, illetve temperált mezőgazdasági vagy állattenyésztési célokra szolgáló helyeken. Nagyáramú kimenete miatt közvetlenül tud kapcsolni hálózati eszközöket, boylert, fűtőtesteket, légbefúvókat, hűtő-fűtő ventillátorokat, stb. Az 1. számú relés kimenet mobiltelefonról SMS-ekkel kapcsoltatható ki-be bistabil (csak újabb SMS-re változó) állapotba, illetve a második kimenete pedig SMS hatására adott időre kapcsoltatható, mely idő letelte után a 2. számú relé automatikusan kikapcsol. A modulhoz csatlakoztatható digitális hőmérő -50C és +50C fok között tud mérni. A beállított a szabályzás révén a hőmérsékletet mind hűtő-, mind fűtő üzemében a beállított alsó és felső hőmérsékleti határok között tartja. Átlépve a riasztási szinteket, a modul a felprogramozott felhasználói telefonszámokra SMS-t fog küldeni, hasonlóan a megváltozott bemeneti állapotokról is. A felhasználók a hőmérsékleti riasztásról vagy a bemenet változásokról előre beállított tartalmú SMS-ben és a modul rácsengetése által értesülhet. SMS-ekkel vagy letöltéssel felprogramozott parancsokkal a két relés kimenetek állapota is változtatható. Opcióként belső Li-po akkumulátorral is rendelhető, így a tápfeszültség kimaradásokat, áramszüneteket is tudja jelezni.

      A MobilTherm-1c GSM thermosztát és hőmérséklet riasztó max. 8 számra programozható. Tápfeszültsége 8-30V közti egyenfeszültség. Programozása ingyenes letöltő szoftverünkkel számítógép USB portján keresztül, vagy a modulra küldött néhány SMS segítségével. A két bemenet és a négy kimenet mindegyike egy-egy max. 16 karakter hosszú névvel elnevezhető, illetve meghatározható a kimenetek parancsa is, melyeket a modulra küldve a relék (bekapcsol vagy kikapcsol) végrehajtanak. A modul rendelkezik egy négy jegyes kóddal is, mellyel így elkerülhető, hogy illetéktelen a modult letilthassa, vagy esetleg átprogramozhassa. A modul belső időzítőkkel rendelkezik, melyek egy-egy SMS-sel indítva az egyik relé időszakosan kapcsoltatható, és a megadott időtartam letelte után automatikusan kikapcsol, így visszaáll eredeti állapotába.

      A MobilTherm GSM termosztát család hőmérséklet távjelző és hőfok riasztó panel verziója MobilTherm-1 név alatt kompletten, antennával és hőmérővel együtt kapható. Bedobozolt verziója MobilTherm-1d néven, dobozolt és Li-Pon akkumulátorral ellátottan MobilTherm-1ad -nek nevezzók. A "C" vagy "DIN" sines változata pedig MobilTherm-1c néven rendelhető meg.

      A MobilTherm-1c GSM thermosztát szabályozó része a többi egységtől függetlenül a beállított hűtő-, vagy fűtő üzemmódnak megfelelően szabályozza a kívánt eszközt, a megadott hőmérsékleten tartva a szabályozandó teret. A tápfeszültség csatlakoztatási pontjain 10-30Vdc közötti tápfeszt igényel. A GSM hőmérő modul SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Csatlakoztatható hozzá külső mágneses talpas, és 90 fokos rövid bot antenna is.

hőfokriasztás mobilra olcsó hőmérő szenzor hőfokjelzés mobiltelefonra olcsó gsm termosztát és hőfokriasztó

        A külső mágnestalpas antenna hossza max. 2m lehet. A digitális hőmérő szonda alapesetben kb. 1m hosszú árnyékolt kábellel rendelkezik. Technikai korlát a max. 10m hosszúságú kábeles csatlakoztatás, ezért max ilyen hosszú digitális hőmérő szonda gyártható le. Írásos (email) megrendelésben jelezhető ha egyedi hosszúságú hőmérővel kérik a szállítást. A GSM termosztát bemenetei kontaktus hatására, a bemenetek 0V-ra (földre) kötésével kapcsolhatók. A bemenetei számozása a nyomtatott árakörön megtalálható.

olcsó hőfokriasztó panelek
olcsó páraérzékelő szonda

     A készülékben a bemenetek típusát apró, cserélhető panelek határozzák meg. Külön megrendelésre az eredeti mellett 4 másik típusú bemeneti panel is szállítható. Ezek lehetnek feszültség-mentes kontaktusos bemeneti panelek, optocsatolt panelek 5-30V feszültség tartományra, állítható szintű komparátoros bemenetek kb. 5-35V közötti szintekre trimmer potméterrel beállíthatóan, vagy AC váltóáramú bemenet 5-24Vac közötti szintekre, illetve pára kicsapódásra vagy vízszint riasztásra is alkalmas panel, melyhez még 2m hosszú árnékolt kábelen lévő külön érzékelő szonda is tartozik. A bemeneti panelek a készülék feszültségmentes állapotában egyetlen mozdulattal cserélhetők. A bemenetek számozása a nyomtatott árakörön jelölésre került.

      Célszerű már a megrendeleskéskor emailben a bemenetek típusait megadni, így a készülék(ek)et már a megrendelésben feltüntetet típusú bemeneti panelekkel és/vagy szondákkal fogjuk leszállítani.

        A kimenetek egyáramkörös nagyáramú NO és NC típusú kimenetek, terhelhetőségük max. 230V feszültség és max. 8A terhelőáram. A relék közös, az NO és NC pontjai is kivezetésre kerültek. A GSM modem SMA antenna csatlakozással rendelkezik, mely a modul felső oldalán található. Ehhez felcsavarozható kisméretű bot antenna, vagy egyéb koax kábellel szerelt külső mágnestalpas antenna is illeszthető.      

        A MobilTherm-1c GSM termosztát alap esetben egyszerű, záró kontaktusos verzióban szállított bemenetei galvanikusan nincsenek leválasztva a modul belső áramköréről, tápfeszültség bemenete fordított polaritás ellen védett, és egy 500mA-es biztosítékkal egészül ki. A MobilTherm-1c thermosztát szabályozó része a többi egységtől függetlenül a beállított hűtő-, vagy fűtő üzemmódnak megfelelően szabályozza a kívánt eszközt, a megadott hőmérsékleten tartva a szabályozandó teret. A GSM termosztát hőmérő panele 4 eres árnyékolt kábellel csatlakozik a modulhoz, -50C és +50C közötti határokon belül működik, és tartományon belül +/- 0.5 fokos pontosságú. Alapesetben kb. 60cm-es szerelt kábellel kaphatók, igény hatására kb. 10m hosszú kábellel is felszerelhetők.

olcsó gsm hőfokjelző termosztát

         A MobilTherm-1c GSM termosztát felprogramozható ingyenes szoftverünk segítségével számítógépről, annak USB portján keresztül. Telepíteni kell a modul driver-ét, hogy a Windows XP, Windows-7, Windows-8 vagy annál újabb operációs rendszer az eszközt felismerje. A felhasználói beállításokat a szoftverben értelemszerűen, a képernyőn található mezők kitöltésével kell beállítani. A telefonszám mellett lévő pipák segítségével bejelölhető, hogy melyik telefon melyik bemenet változásáról kapjon SMS értesítést, illetve melyik telefonszámra mehet riasztás esetén rácsengetés.Beállítható a fűtő vagy hűtő üzemmód, a kapcsolási hőfokok, a kapcsolás hiszterézise, és a riasztási hőfokok. A monitoron megjelenő menüpontok az alapvető funkciók elérését teszik lehetővé, az adatok le-, és feltölthetők, ellenőrizhetőek. Ha az utolsó letöltés óta SMS-ek útján az adatokat távolról módosították, akkor itt megjeleníthető és ellenőrizhető. A Device menüpontból indítható az adatletöltés, az ellenőrzése, és a modulból történő adatfelolvasás opció. A letöltés sikerességét felugró ablak jelzi. A modul kapcsolási hőfok azt jelenti, hogy fűtés és hűtés üzemben ekkor kapcsol ki- és be, azaz mindkét üzemmódban ezt a hőfokot tartja. Ügyelni kell a hőmérsékleti szabályzási határok, és a riasztási szintek ésszerű megadására a sok felesleges sms elkerülése érdekében, valamint a 24 óra alatt kiküldhető max. SMS-ek számának megadásakor, mely hivatott biztosítani, hogy egy rossz beállítás miatt ne tudjon generálni határtalanul nagy SMS költséget és forgalmat. Az Állapot lekérdezés nyomógombbal a számítógépre USB porton csatlakoztatott készülék pillanatnyi állapota, a bemenetek, a kimenetek, a szabályzó kimenet, a pillanatnyi hőmérséklet, a tápfeszültség, a szolgáltató, valamint a lekérdezett ipari GSM modem pillanatnyi térerő értéke kérdezhető le és jeleníthető meg.


        A MobilTherm-1c SMS-ekkel is felprogramozható, de ezt a funkciót inkább egy-egy beállítás módosítására érdemes használni. Minden parancsot egy válasz SMS küldésével nyugtáz. A válasz SMS tükrözi a megváltoztatott paramétert, a kimenetek és bemenetek mindenkori állapotát. A modul bekapcsolásakor a bemenetek beolvasódnak és ezt veszi a készülék alapállapotnak. Riasztást az alapállapottól eltérő változások okoznak, és SMS-ben az új bemeneti állapot fog bekerülni. Programozáskor először az SMS központ számát kell megadni, különben a készülék nem válaszol a felprogramozási utasításokra. Programozáshoz a memóriatérképe ismerete szükséges, melyet a készülékhez mellékelünk.

GSM termosztát szoftver

alacsony magas hőfokriasztás

Specifikációk:

Tápfeszültség: 10–30 Vdc
Nyugalmi áramfelvétel: 22 mA
Áramfelvétel elengedett relékkel: 22 mA
Áramfelvétel behúzott relékkel: 80 mA
Max. áramfelvétel: 180 mA
Hőmérő tartomány: -50C ... +50C fok
Kimenetek száma: 2
Kimenetek terhelhetősége: 230V 8A

Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
Kommunikáció: SMS, voice
Antenna csatl.: SMA bot, kétnormás
Üzemi hőmérséklet: -30 ... +70 C fok
Panel hosszúság: 96 mm
Panel szélesség: 62 mm
Panel magasság: 18 mm
Doboz hosszúság: 106 mm
Doboz szélesség: 90 mm
Doboz magasság: 65 mm
Doboz típusa: "C" vagy DIN sínes